torstai 12. tammikuuta 2012

Intel: 2012 on Atom –pohjaisten älypuhelimien vuosi

Intel tulee mukaan matkapuhelinmarkkinoille, prosessorivalmistajana, yhtiön Atom -suorittimet soveltuvat nykyään matkapuhelimien suorittimiksi.

Intel yhtiön pääjohtaja Paul Otellini kertoi Las Vegasin CES viihde-elektroniikkamessuilla Intelin solmineen monivuotisen, erilaisia laitteita kattavan strategisen yhteistyösopimuksen Motorola Mobilityn kanssa.

Motorola alkaa myöhemmin tänä vuonna toimittamaan älypuhelimia, joissa on Intelin Atom -suoritin sekä Android-käyttöjärjestelmä. Kumppaneiden tavoitteena on toimittaa yhä enemmän liikkeellä olevien ihmisten edellyttämiä suorituskykyisiä mutta akkukestoltaan ja käytettävyydeltään ensiluokkaisia laitteita.

”Pitkäaikainen yhteistyömme Motorola Mobilityn kanssa vauhdittaa Intelin arkkitehtuurin tuomista uusiin matkapuhelinsegmentteihin. Odotamme yhteistyömme johtavan uusiin aluevaltauksiin ja tuovan parhaan laskentatehon älypuhelimiin ja taulutietokoneisiin,” Otellini kertoi.

“Olemme todella iloisia aloittaessamme Intelin kanssa kumppanuuden älypuhelimissa ja taulutietokoneissa, jossa tullaan hyödyntämään kuluttaja- ja yrityskäyttöön suunniteltuja Intelin Atom-suorittimia,” sanoi Motorola Mobilityn toimitusjohtaja Sanjay Jha.

”Vaikka maailmassa on jo viisi miljardia matkapuhelimen käyttäjää, alle 800 miljoonalla on käytössään älypuhelin. Android on johtava älypuhelinten käyttöjärjestelmä, ja näemme mobiililaitteiden markkinoilla valtavia mahdollisuuksia.” hän jatkoi.

Otellini esitteli myös tietotekniikkavalmistaja Lenovon valmistaman älypuhelimen, joka perustuu Intelin uuteen Atom-alustaan. Vuoden 2012 aikana markkinoille odotetaan useita samankaltaisia Atom-pohjaisia älypuhelimia.

”Intelin vahvin osaaminen on nyt tulossa älypuhelimiin,” Paul Otellini totesi. ”Yhteistyössä Lenovon ja Motorola Mobilityn kanssa tuomme Intelin prosessorit älypuhelimiin ja luomme vankan pohjan tulevaa kehitystä varten.”

Yhteistyöhankkeiden lisäksi Otellini kertoi Ultrabook-laiteluokan nopeasta kehityksestä sekä ominaisuuksista, joita Intelin tänä vuonna julkistettavat 22 nanometrin tekniikalla valmistetut Ivy Bridge -prosessorit tulevat tarjoamaan.

Ultrabook-laitteet ovat erittäin ohuita sekä kevyitä kannettavia tietokoneita joiden suorituskyky kasvaa nykyisellään huimaa vauhtia, ultrabook konseptin on tarkoitus korvata jo markkinoilta katoavan minikannettavien tai netbookien markkinat, esimerkiksi tietokonevalmistaja Acer on saanut markkinoille jo hyvin ohuen Ultrabook mallin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"