maanantai 26. maaliskuuta 2012

Sony uskoo Chromebookiin, julkaisee pian Vaio Chromebookin

On selvinnyt että Sony julkaisee pian, ainakin Yhdysvaltojen markkinoille oman Chromebookin, joka nimensä mukaisesti käyttää alustanaan Googlen Chrome OS –käyttöjärjestelmää.

Sony Vaio Chrombook on tekniseltä nimeltään VCC111 ja perustuu pieneksi yllätykseksi ARM-arkkitehtuuriin sillä aikaisemmat Chromebookit ovat perustuneet aina intelin Atom pohjaisiin ratkaisuihin ja tästä myös Google on pitänyt kiinni.

Tässä tulevan Sony Vaion tekniset tiedot:

Prosessori: Nvidia Tegra 250 (T25)
Näyttö: 11,6"
Keskusmuisti: 2GB
Liitinportit: 2x USB 2.0, SD korttilukija, ääni sisään/ulos, HDMI.
Verkko: WLAN B/G/N sekä Bluetooth.
Käyttömuisti: SSD 16GB, tämä voi kuitenkin olla kuitenkin malliriippuvainen osa.

Laite ei vuodettujen kuvien (alla) perusteella näytä kovin kauniilta, kuten ei muutkaan markkinoilla olevat Chromebookit, joita julkaisee tällä hetkellä ainakin Samsung sekä Acer.

sony-chromebook_thumbsony-chromebook-measured_thumb

Oikea reuna

Kone edestä

Vasen reunaKone takaa

 



Kuvat on itse asiassa julkaissut FCC, eli Yhdysvaltojen telehallintovirasto joka on ollut mukana laitteen markkinoille hyväksymisessä ja kuvat ovat osa julkaistua testiraporttia, onkin hyvä kysymys julkaisiko FCC testiraportin liian aikaisin tahallisesti vai tahattomasti.

Microsoft julkaisee tulevan Windows 8 käyttöjärjestelmän myös ARM-pohjaisille laitteille yhteensopivana joten ARM-yhteensopivan Chromebookin julkaiseminen tässä vaiheessa voi olla mielenkiintoinen veto tuleville markkinoille.

Voi myös olla että Sony lisää laitteeseen myös Windows 8 –käyttöjärjestelmän ja nopeaksi käynnistysvaihtoehdoksi Google Chromen. Kuvien näppäimistökuvasta kuitenkin huomaa että näppäimistö ei ainakaan testiversion osalta sisällä Windows –tai koti-näppäintä, vaan pelkästään CTRL ja ALT –näppäimet, kuvat on otettu VCC111 mallin testikappaleesta joten muutoksia saattanee vielä laitteeseen tulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"