tiistai 27. maaliskuuta 2012

Uusinta Photoshoppia ei julkaista 32-bittisenä Macille

Adobe on tehnyt radikaalin päätöksen ja julkaisee uudesta kuvankäsittelyohjelmastaan vain 64-bittisen version, tosin vain Macille, Windowsille 32-bittistä tukea jatketaan.

Kun Apple otti käyttöön Intelin Core Duo prosessorit, olivat kyseiset prosessorit 32-bittisiä, joten tämän prosessorimallin omistajat eivät pääse hyödyntämään tulevan ohjelmiston uusia toimintoja.

Microsoft Windows käyttäjät taas saavat 32-bittisen tuen edelleen käyttöönsä, 32-bittinen CS6 ei kuitenkaan sisällä kaikkia toimintoja joita 64-bittinen versio sisältää, Adobe julkaisee 32-bittisen version siksi koska Windows XP on edelleen suosittu alusta Photoshop käyttäjien keskuudessa.

Vaikka tuki 32-bittiselle koodille löytyy Windows puolella, suositellaan ohjelman 64-bittistä versiota asennettavaksi, tietenkin mikäli laite- ja käyttöjärjestelmä antavat myöden.

32-bittisten Mac-tietokoneiden käyttäjät kärsivät muutoksesta kaikista eniten, heitä ei kuitenkaan tilastojen mukaan ole niin paljon että Adoben olisi ollut järkevää jakaa koodi vielä erikseen heille.

Windowsin 32-bittinen CS6 tukee osittain edelleen vanhoja liitännäisiä (plug-ins) mutta 64-bittinen versio taas vaatii myös 64-bittiset liitännäiset, niin Mac- kuin myös Windows alustalla.

Eli Mac käyttäjät joutuvat päivittämään laitteistonsa mikäli haluavat uusimman Photoshopin käyttöönsä, sekä vielä päälle päivittämään yleensä melko kalliit liitännäiset 64-bittisiksi, kaikkia tarpeellisia liitännäisiä ei ole edes saatavilla 64-bittisenä ja osan kehitys on lopetettu tyystin, tosin Adobe on seurannut liitännäisiä ja lisännyt uusiin Photoshop versioihin toimintoja joita aikaisemmin on saanut vain kolmannen osapuolen tekemänä liitännäisenä.

Joka tapauksessa 64-bittisyys on oikea suunta ja liitännäisvalmistajien on parasta seurata mukana, kaikista suositummat liitännäiset varmasti julkaistaan täysin CS6 yhteensopivana.

Juuri julkaistu CS6 beta parantaa ja nopeuttaa päivitysten testausta varmasti niin että lopullisen version julkaisun aikaan liitännäiset ovat jo valmiina.

Tulevaisuudessa kuitenkaan tuskin enää nähdään Photoshoppia 32-bittisenä versiona ja CS6;en XP tuki on vain luonnollisen siirtymän viimeinen vaihe.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"