torstai 22. marraskuuta 2012

TTVK vauhdissa jälleen

600 euron lasku ja vaitiolosopimus tai oikeustoimet alkavat, oli ilmoitettu 9-vuotiaan tyttären isälle ennen kuin poliisit hyökkäsivät asuntoon ja takavarikoivat tytön tietokoneen, syynä tyttären lataama musiikki vertaisverkosta alkuvuonna 2012.

Kun isä sai TTVK;n asianajajalta uhkauksen ja laskun kertoi hän siitä Facebookissa ja juttu lähti paisumaan.

Facebookissa on perustettu puolesta ja vastaan tukiryhmiä, on lähdetty boikotoimaan ja haukkumaan TTVK;n syöttinä käyttämää artistia.

Artisti joka tässä tapauksessa on suosittu Chisu ei ole mitä ilmeisemmin ollut tietoinen syöttinä olemisestaan ja vielä vähemmän siitä että kohteeksi on otettu 9-vuotias pikkutyttö.

Chisu on omalla Facebook sivullaan tukenut uhria ja hänen perhettään ja haluavansa selvittää asiaa: “Kiitos Julietta & Aki!! Samoin voimia sinne ja jatkan selvittelyä, mitä voin osaltani tehdä.” –Chisu

Aikaisemmin Chisu avautui Facebookissa seuraavasti ja saikin siitä roimasti negatiivista palautetta vaikka artisti syötiksi on joutunutkin ja pahoittelee asiaa:

“En tietenkään halua haastaa fanejani oikeuteen, eikä kukaan artisti kaipaa tällaista julkisuutta osakseen. Haluan vielä muistuttaa, että tekijänoikeudet ylläpitävät laajaa musiikkikulttuuria, ei pelkästään *pahojen, rahanahneiden poppareiden* touhua ja ennen kuin passitatte mut häpeänurkkaan kummisetähattu päässä, Toivon, että asia ratkeaa pian ja pahoittelut minun puolesta 9-vuotiaalle tytölle.”

TTVK väittää myös että Chisun levy ei ole ollut syöttilistalla eikä syöttilistaa muka edes olisi, syöttilistalla tarkoitetaan TTVK;n tai levy-yhtiön itsensä jakoon laittamia kappaleita ja albumeita, kun joku tähän syöttiin nappaa, ottaa lähettävä taho tämän IP:n ylös ja vaatii operaattoria luovuttamaan käyttäjätietoja IP:n perusteella.

TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen väittää että TTVK ei moista tee “Ei ikinä! Ei sellaista voi tehdä. Me ikään kuin istumme siellä katsomassa milloin levy laitetaan jakoon. Pirate Bay ei esimerkiksi poista sieltä mitään, vaikka pyydettäisiin, joten tämä valvonta on ainoa keino.” Kotilainen jatkaa YLE X;n haastattelussa “Ei. Se ei olisi eettisesti eikä laillisestikaan oikein.”

En sitten tiedä voiko Kotilainen puhua eettisyydestä yhtikäs mitään.

Mikäli TTVK ei ole itse tehnyt torrenttia jakoon ja seurannut sitä, on se joutunut joka tapauksessa rikkomaan tekijänoikeuslakia lataamalla saman tiedoston jonka syytetty on ottanut  jotta se on voinut olla varma rikkomuksesta, tässä tapauksessa täytyy muistaa se että TTVK ei ole viranomaistaho eikä sitä koske samat oikeudet kuin esimerkiksi poliisia, poliisin suorittamien peitetehtävien aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"