maanantai 3. joulukuuta 2012

Mielipide: TTVK Ry sai 300 euroa!

Kerroimme aikaisemmin TTVK;n aiheuttamasta hälinästä jossa 9-vuotiaan tytön isältä vaadittiin 600 euroa tekijänoikeuskorvauksia kun tytär latasi Chisun levyn vertaisverkosta.

Osa mediasta otsikoi juttua selvitetyksi kun Isä lopulta meni ja suostui 300 euron korvauksiin ja maksoi ne, tällä hän mitä ilmeisemmin vältti oikeudenkäynnin, TTVK Ry alensi ensimmäistä vaatimustaan puolella varmasti siksi kun suuri yleisö kävi yhdistystä vastaan ja kuvitteli tällä korjaavansa ongelman.

Mielestäni asia on vielä pahempi, asia olisi voitu ymmärtää jos kyseinen yhdistys olisi pyytänyt julkisesti anteeksi ja luopunut vaatimuksistaan saman tien, toteenhan kävi myös se että Isä oli ostanut levyn seuraavana päivänä, niin ihan oikean CD-levyn.

Miten joku voi sanoa että asia on sovittu ja kaikki on hyvin kun isä menetti 300 euroa ja kaikki ovat tyytyväisiä vaikka ensiksi oli annettu kaikenlisäksi laiton uhkaus (jos avaat tästä turpasi joudut oikeuteen).

Entäs sitten Chisu, artisti on yrittänyt tehdä kaikkensa uhriksi joutuneen perheen eteen, Chisu myös postasi Facebook sivullaan TTVK Ryn toimintaa jossa mainitaan seuraavaa “TTVK ajaa keskitetysti mm. musiikintekijöiden, taiteilijoiden, levy-yhtiöiden ja kustantajien asiaa.”

Onko Chisu nyt saanut hyvää asianajoa tällä TTVK;n tempauksella?

Ei varmasti ole!, miksi siis tämänlaisen kiristysyhdistyksen annetaan toimia?, olen satavarma siitä että monikaan edes korkea-arvoinen tuomari ei ymmärrä tai tiedä että TTVK ei ole viranomainen eikä sitä missään nimessä pidä sellaisena pitää.

Yhdistyksellä ei ole minkäänlaisia eritysoikeuksia vaikka heidän asianajajansa voivat esittää asian niin, myöskin yhdistyksen todisteiden hankkimiseen käytetyt keinot pitäisi selvittää kunnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"