maanantai 3. joulukuuta 2012

Facebook apinoi Googlea jälleen

Tällä kertaa Facebook apinoi Google+ palvelua tuomalla omaan palveluunsa samankaltaisen toiminnon mitä Google+ palvelussa on ollut alusta lähtien, valokuvat automaattisesti Facebookiin.

Kun otat puhelimellasi kuvan ja puhelimeen on asennettu Facebook sovellus, tarkkailee sovellus uusia kuvia ja kun sellainen puhelimeen tulee, lähettää sovellus siitä kopion Facebookiin.

Tällä kertaa Facebook kuitenkin kunnioittaa yksityisyyttä ja lisää kuvat piilotettuun yksityiseen kansioon josta kuvat voi postittaa helposti ja nopeasti julkiseksi päivitykseksi.

Facebookin mobiilisovelluksessa toiminto on automaattisesti päällä mutta sen voi käydä sulkemassa näin halutessaan, sovellus ei myöskään käytä akkua loppuun vaan vain siihen saakka kunnes sitä on enää vähän jäljellä ;) sitten lähettäminen loppuu, asetuksista voi myös määrittää käytetäänkö synkronointiin pelkkää WLAN-yhteyttä vai myös matkapuhelinverkon dataliikennettä joka voi osalle käyttäjistä olla kallista hupia.

Yleensä kuitenkin matkapuhelinverkon lähettävä kaista on nopeampi kuin esimerkiksi kotona olevan WLAN-purkin joten jos datasopimus antaa myöden, kannattaa matkapuhelinverkkoa käyttää.

Facebookin valokuvasynkronointi on käytettävissä Android- sekä iOS -laitteissa.

Googlen Plus palvelussa on ollut samankaltainen toiminto jo sen mobiiliversion alkuhetkistä lähtien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"