torstai 17. tammikuuta 2013

AMD epäilee neljää entistä työntekijää teollisuusvakoilusta

AMD_logoAMD;n neljä entistä johtajatason henkilöä on yhtiön mukaan kopioinut lähes 100 000 yhtiön sisäistä salaista dokumenttia ennen lähtöään kilpailevalle yhtiölle Nvidialle.

Yhtiön entinen VP Robert (Bob?) Feldstein sekä eri johtotehtävissä työskennelleet Manoo Desai, Nicolas Kociuk sekä Richard Hagen ovat epäiltyinä teollisuusvakoilusta, eikä asiaa helpota yhtään se että he kaikki työskentelevät nykyisin yhdellä isoimmista kilpailijoista, Nvidialla.

AMD väittää että kopioiduissa tiedostoissa olisi ollut tietoa muun muassa AMD;n tulevista tuotteista ja teknologioista sekä tietoa suurista yhteistyökumppaneista ja suurten asiakkaiden sopimuksia.

AMD;llä on todistusaineistoa siitä että kyseiset henkilöt olisivat siirtäneet digitaalisessa muodossa olevia dokumenttia ulkoisille tallennusvälineille ennen kuin he siirtyivät Nvidian leiriin.

Yksi epäillyistä johtajista olisi yhtiön mukaan etsinyt internetistä ohjeita siitä kuinka siirtää, kopioida ja poistaa suuria määriä tiedostoja, näitä neuvoja olisi sitten myöhemmin käytetty varkaudessa hyväksi.

Juttu käsitellään Massachusettsin piirikunnan oikeusistuimessa, oikeus on määrännyt neljälle epäillylle lähestymiskiellon toisilleen, jotta he eivät voisi yhdessä vaikeuttaa oikeuden työskentelyä.

LÄHDE: ZDnet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"