keskiviikko 9. tammikuuta 2013

CES 2013: Samsungilta ensimmäinen neliytiminen televisio

samsungSamsung on julkaissut CES 2013 messuilla uuden television joka sisältää neliytimisen prosessorin sen kuvanparannustekniikoiden ja ohjelmistotoimintojen vauhdittamiseksi.

 

Cortex A15Muille älytelevisioiden valmistajille näyttää riittävän toistaiseksi vielä tuplaytiminen prosessori joilla saadaan tarpeeksi tehoa televisoissa toimivien ohjelmien ajamiseksi mutta Samsung katsoo tulevaisuuteen ja liittää ainakin yhteen uuteen televisioonsa jopa neliytimisen 1.35GHz Cortex-A15 prosessorin.

Tällä Samsung haluaa vauhdittaa älytelevisioiden sovellusten kehitystä.

Neliytiminen suoritin on varmasti hyväksi nykyisessä suuntauksessa jossa televisioita ohjataan äänellä ja liikkeellä, tämä kaikki kun on varsin raskasta analysointia laitteen puolelta.

Samsung_F8000

Uusi televisio johon tulee neliytiminen prosessori ei itsekään ole mikään perustöllötin, se on LED-taustavalaistu joka tarjotaan 46 – 75 tuumaan kokovaihtoehtoina, siinä on mukana paljon laskentatehoa vaativia kuvanparannustekniikoita muun muassa algoritmi joka säätelee paneelin mustan värin näyttämistä ja jonka pitäisi parantaa huomattavasti tummien sävyjen erottelua, joka on lähes kaikissa nykyisissä näytöissä ongelma.

Televisioon tulee myös sisäänrakennettuna kahden megapikselin verkkokamera sekä liikkeentunnistus ja äänikomennot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"