keskiviikko 9. tammikuuta 2013

CES 2013: Rocstor tarjoaa tyyliteltyä suojaa datalle

Rocstor julkaisi CES 2013 -messuilla siirrettäviä tallennusmedioita, joissa tyyli ja turvallisuus kohtaavat.
Rocstor tarjoaa hieman kestävämpiä koteloita omaavia ja tuhdimpaa tietoturvaa sisältäviä ulkoisia kiintolevyjä. Vaikka näitä on maailma pullollaan, niin nyt on panostettu myös hieman tyyliinkin.
Rocstor julkaisi kolme laitetta:
Amphibious X5, jossa AES-256 salaus, FIPS- ja NIST- validointi, SSD-mallin koot vaihtelevat 64:stä 512:sta gigatavuun ja HDD-mallin koot 250:sta gigatavusta aina yhteen teratavuun asti. Liitäntöinä tarjolla on perinteinen USB ja lisäksi Firewire. Jo pelkästään dataan pääsemiseksi tarvitaan pääsykoodi.
Hawker HX ja Lancer LX eivät sisällä aivan yhtä tukevaa tietoturvaa. Näistä Hawker-mallista uupuvat datan suojaava pääsykoodi ja firewire-portti, Lancer-mallista puolestaan puuttuu tietoturvaominaisuudet, mutta firewire-portti löytyy. Lancer-mallia saa 500 gigatavun koosta aina yhteen teratavuun asti HDD-mallisena. Kaikissa kolmessa kotelot tosin ovat myös hieman kestävämpää tekoa kuin perinteisissä siirreltävissä kiintolevyissä, iskunkestävyyttä löytyy alumiinikoteloista.
Laitteiden lopullinen hinta selviää vasta myöhemmin, mutta ominaisuudet lupaavat arviolta keskihintaista lappua. Ja eihän tietoturvasta voi koskaan maksaa liikaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"