keskiviikko 9. tammikuuta 2013

CES 2013: Nvidia tulossa mobiiliin konsolikilpaan mukaan?

Nvidia ShieldNvidia on esitellyt CES 2013 messuilla mobiilia pelilaitetta jossa yhdistyy mobiilipelien sekä PC-pelien pelit samaan laitteeseen.

Nvidia ShieldNvidia nimittää toimivaa konseptimalliaan Shieldiksi, siinä on huomattavasti Xbox 360 ohjainta muistuttava ohjainalusta jonka päällä makaa nostettava 5 tuuman kosketusnäyttö.

Shieldin käyttöjärjestelmänä toimii Android joten suurin osa Android peleistä olisi yhteensopivia laitteen kanssa, kuten myös ohjelmat.

Pelikonsolin sydämenä toimii tuore Nvidia Tegra 4 jolle Shieldi taitaa lähinnä toimia demolaitteena, vaikkakin Nvidia mainitsee myöskin Shieldin myyntiversion mainitessaan että nykyinen versio ei vastaa täysin “myyntiin tulevaa” versiota.

Nvidia Shieldissä on siis Android pelien tuki, ainakin pelien jotka ovat saatavilla Nvidian Tegrazonesta, joka on Tegra laitteiden yhteinen pelikauppa. Mutta kuten aikaisemmin jutussa mainittiin, Shield tukee myös PC-pelejä, Shieldissä toimivat muun muassa Steamista löytyvät pelit.

PC-pelit toimivat Nvidian GTX-yhteensopivien näytönohjainten kanssa jotka pystyvät hyödyntymään WLAN-yhteyttä jolla yhteys Shieldin ja tietokone yhdistetään toisiinsa, PC-pelejä ei siis asenneta Shieldiin vaan pelit ovat ohjattavissa Shieldin ohjaimella ja siirettävissä striiminä laitteen näytölle.

Yhteensopivina PC-peleinä Nvidia mainitsee muun muassa Assassin’s Creed III ja Battlefield kolmosen.

Onko Shieldille tilaa nykyisillä mobiilimarkkinoilla?

Kilpailutilanne nykyisellään mobiilipelaamisessa ei ainakaan ole paras uudelle laitteelle, vaikka Shieldin kiinnostusta markkinoilla voikin nostaa PC-pelien tuki, on nykyiset PS Vita ja Nintendon vaihtoehdot näyttäneet että konsoleilla ei itsessään kilpailla kovinkaan paljon.

Nykyiset älypuhelimet ja tabletit ovat se pelialusta mobiilissa joka asiakaskuntaa kiinnostaa tällä hetkellä.

Mielenkiinnolla jäämme siis seuraamaan kuinka tämä vaihtoehto otetaan markkinoilla vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"