torstai 10. tammikuuta 2013

Microsoft lakkauttaa Messengerin

messengerMicrosoft on päättänyt lakkauttaa jopa hieman yllättäen suositun pikaviestinohjelmansa Messengerin tukemisen, lakkautus tapahtuu jo maaliskuun 15. päivä.

Aikaisemmin uutisoimme kuinka Microsoft siirtää tukeaan ja palveluitaan entistä enemmän yhtiön hankkimaan Skypeen joka tarjoaa samat ominaisuudet kuin Messenger mutta jolla on parempi markkina-asema varsinkin internet puheluiden osalta.

Microsoft on päättänyt siirtää kaiken tukensa Skypeen ja panostavansa sen viestintäominaisuuksiin jatkossa paremmin, se on integroimassa sen myös mobiilikäyttöjärjestelmäänsä Windows Phoneen vakio ominaisuudeksi.

Nykyiset Messenger käyttäjät voivat kirjautua Skypeen Messengerin tunnuksilla, jolloin myös yhteystiedot siirtyvät uuteen ohjelmaan.

Ainakaan toistaiseksi Skypestä ei ole tehty läheskään yhtä yksinkertaista käyttöliittymää kun taas Messengerin käyttöliittymää on hiottu jatkuvasti yksinkertaisempaan ja helppokäyttöisempään suuntaan. Skypestä on tosin julkaistu yksinomaan Windows 8;n metro käyttöliittymään perustuvaa versiota, joka on myös kosketusnäytölle paremmin optimoitu ja siten helppokäyttöiseksi tehty.

Skypen työpöytäversio ja sen pikaviestinikkunat ovat huomattavasti teknisempiä ulkonäöllisesti ja siten ehkä moni Messenger käyttäjä aluksi tulee kammoksumaan siirtymistä tylsään ja harmaaseen ikkunahelvettiin jota Skype tällä hetkellä tarjoaa.

Vaikka sovellukset tai viestintäverkot keskustelevatkin toisilleen Skypen ja Messengerin välillä, eivät ohjelmat muutoin tue toisiaan, esimerkiksi Messengerin tallentamia keskustelulokeja ei pystytä siirtämään ainakaan toistaiseksi Skypeen joka varmasti on osalle käyttäjistä suuri puute.

Windows Live Messengerin tuki lopetetaan siis 15.03.2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"