sunnuntai 24. helmikuuta 2013

HP takaisin tablettimarkkinoille, nyt Androidilla

HP hävisi aikanaan omalla käyttöjärjestelmään varustetun HP Touchpad tablettinsa kanssa rajusti mutta tänään yhtiö ilmoitti tuovansa markkinoille uuden tabletin, tällä kertaa yhtiö luottaa Googlen Androidiin.

Uusi tabletti kantaa nimeä HP Slate 7 ja on ensimmäinen tabletti kokonaisesta sarjasta.

Slate 7 on nimensä mukaisesti nykyisen trendin mukaan seitsemän tuuman näytöllä varustettu Android 4.1 tabeltti ja sen hinta tulee olemaan 169 dollaria eli 128 euroa.

Hinta ei siis ole kovin suuri joten tabletilta ei voine odottaa kovinkaan ihmeellisiä speksejä, seitsemän tuuman näytön tarkkuus on 1024x600, suorittimena toimii 1.6GHz tuplaydin Cortex-A9, keskusmuistia tablettiin on saatu yksi gigatavu, langattomien verkkojen tuki yltää WLAN;lla 802.11n standardiin ja Bluetoothia laite tukee 2.1 versioon saakka. Sisäistä tallennustilaa laitteeseen on saatu vaivaiset kahdeksan gigatavua. Slatessa on kaksi kameraa, etummainen kamera on perinteinen 640x480 VGA ja takakamera tarjoaa jo 3MP tarkkuuden joka varmasti riittää tämän hintaluokan malliin erinomaisesti.

Laite ei kuitenkaan ole kaikista halvin Android tabletti, Googlen markkinoima Nexus 7 on vain muutaman kympin Slatea kalliimpi ja tarjoaa huomattavasti enemmän tehoa ja laatua, eikä sovi unohtaa myöskään käyttöjärjestelmän päivitystahtia mikä on Nexus 7 tabletissa aivan omaa luokkaansa.

Joten HP lähtee ehkä pikkuisen liian heikolla tai sanotaanko vanhanaikaisella laitteella kisaan takaisin, toivottavasti muut Slate sarjan tabletit tulevat olemaan parempia mutta edelleen edullisia, silloin HP voisi saada hyvän siivun nykyisestä markkinakakusta. Tällä Slatella ikävä kyllä HP ei tule onnistuman.

Laitteen odotetaan saapuvan Yhdysvalloissa markkinoille huhtikuun aikana, HP ei ole maininnut toistaiseksi mitään muuta markkina-aluetta laitteelleen.

Kuvia tabletista:

LÄHDE: Arstechnica

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"