maanantai 11. helmikuuta 2013

Microsoftin nolo hyökkäys Googlen Gmailia vastaan

Microsoft on aloittanut suuren anti-gmail kampanjan jolla se yrittää viestittää Googlen sähköpostipalvelun seulovan viestejä kohdennettujen mainosten vuoksi.

Ehkä yksi suosituin sähköpostipalvelu Gmail on ollut aikaisemminkin otsikoissa juurikin sähköpostien seulonnan vuoksi, se etsii koneellisesti sähköposteista avainsanoja joiden avulla mainoksia ohjataan palveluun näytettäväksi.

Viestejä ei siis katsota ihmissilmin mutta toiminto saattaa närkästyttää monia, tällä kertaa Microsoftia joka aloitti Scroogled kampnjan. Kampanjan päätarkoitus on toki kääntää Gmail käyttäjät Microsoftin Outlook.com palvelun (vanha Hotmail) käyttäjiksi, Microsoft mainitsee kampanjassaan että Outlook.com ei lue sähköposteja myydäkseen mainoksia.

Microsoft on avannut myös Facebook sivun jossa kampanja jatkaa omaa propagandaansa, siellä on esitelty muun muassa video joka esittelee kuinka Gmailin seulonta toimii, kyseinen video on itse asiassa Googlen Youtube videopalvelussa, tähän eräs sivun kommentoija kirjoitti hauskasti: Amr Ashraf: “I'm sorry why are you using YouTube? Isn't one of Google services? You are telling us don't get Scroogled while ur getting scroogled? Microsoft I don't get you. The old dinosaur is drunk!”

Tällä Ashraf tarkoitti sitä että Youtube tunnuksen luonti vaatii peruskäytössä Gmailin.

Itse kampanja sivustolla sama video on omassa soittimessaan.

Onko Microsoftin harjoittama trollaus hyvää markkinointia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"