torstai 14. maaliskuuta 2013

Google lakkauttaa Google Readerin

Google on julkaissut uudet kevätsiivous listansa, joka tarkoittaa palveluiden karsimista. Nyt vuorossa on muun muassa suosittu RSS-lukija Google Reader.

Google Reader on selainpohjainen RSS-lukija johon voi kerätä eri verkkosivustojen uutissyötteet kuten esimerkiksi IT Paukun, Reader on huolehtinut hyvin käyttäjiensä uutissisällön ajantasaisuudesta mutta nyt Google on päättänyt lakkauttaa palvelun, palvelun kävijämäärien laskun vuoksi.

Palvelu ajetaan alas viimeistään 01.07.2013, sisällön siirtämiseen toiseen RSS-lukijaan Google tarjoaa omat työkalut jotka löytyvät tämän linkin takaa.

Google Reader julkaistiin vuonna 2005 jolloin RSS oli monelle vielä järkevämpi vaihtoehto seurata uutistapahtumia kuin mennä raskaille uutissivustoille selaamaan jutut, varsinkin Yhdysvalloissa oli vielä enemmän käytössä modeemiliittymiä kuin nykyisin joten vaihtoehto oli mielekäs, nyt laajakaistan aikaan, uutiset varmaankin halutaan lukea täydessä muodossaan joka näkyy palvelun kävijämäärien laskuna.

Myöskin muita palveluita uutisten automaattiseen hallintaan on ilmaantunut, kuten esimerkiksi Googlen Currents joka tarjoaa halutuista lähteistä olevia uutisia kätevästi mobiiliin laitteeseen, myöskin yhä useampi verkkojulkaisu on mukana sosiaalisessa mediassa kuten vaikkapa Facebookissa, kaikki nämä palvelut tarjoavat sisällönhallinalle omat työkalunsa.

Suomalainen ja perinteisempi vaihtoehto uutisten seuraamiseen on Ampparit.com joka tarjoaa uutisten personointia jolloin näytettävä sisältö vastaa enemmän omia tarpeita, sinne ei kuitenkaan voi lisätä sivustoja joita palvelu ei jo ennestään tue joten sitä ei voi pitää täysin samassa arvossa kuin täysin omaa RSS-lukijaa. RSS-lukijoiden hyöty on kuitenkin se että niiden avulla voi kategorioida omia uutislistoja sekä hallita tarkasti sitä mitä ja mistä haluaa lukea, huomattavasti helpommin kuin verkkosivujen kanssa.

Muita listalta löytyviä lakkautettavia palveluita ovat muun muassa:

Google Cloud Connect jonka avulla Microsoft Office käyttäjät ovat voineet siirtää dokumenttinsa suoraan Google Drive palveluun, tämä palvelu lopetetaan koska Google Driven työpöytäversiolla voi tehdä saman asian. Google Cloud Connect suljetaan 30.04.2013.

Google Voice for Blackberry, Google Voice on Googlen puhelupalvelu, sen avulla voi yhdistää monta numeroa yhdeksi, sillä voi soittaa ja lähettää tekstiviestejä. Google Voice tarjoaa myös puhelinvastaajan jonka tallenteita voi hallita kätevästi tietokoneella tai mobiililla laitteella. Blackberry versio lakkautetaan ensiviikosta lähtien mutta nykyiset Blackberry käyttäjät voivat siirtyä laitteillaan (vähintään Blackberry 6) Googlen HTML5-pohjaiseen versioon joka toimii Blackberryillä edelleen.

Lopullisen listan voi katsoa lähdelinkistä.

LÄHDE: Google Official Blog

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"