keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Internet Explorer ei enää estä suurempaa osaa sivujen Flash-sisällöstä

Microsoft on Windows 8 käyttöjärjestelmän ja sen metro-käyttöliittymän myötä estänyt suurimman osan internet sivustojen Flash-sisällöstä näkymästä vaikka selaimessa on sisäänrakennettuna Flash tuki.

Flash on estetty Metrokäyttöliittymän Internet Explorer 10 versiosta koska sen on katsottu olevan epäyhteensopiva kosketuksen kanssa, esto on toteutettu ympäripyöreästi, sivustot jotka löytävät Microsoftin erillisestä whitelististä, Flash on toiminut mutta sivustoja on ollut todella vähän, kaikki whitelistin sivustot Microsoft on erityisesti testannut toimiviksi.

Nyt yhtiö on kuitenkin tullut siihen tulokseen että estot ovat lähes turhia ja Flash toimii suurimmissa osissa sivustoja myös kosketuksella.

Windows Updatesta on saatavilla nyt päivitys jonka avulla kosketuskäyttöliittymän omaavan Internet Explorerin saa näyttämään Flashit jatkossa useammalla sivustolla.

Osa sivustojen Flash sisällöstä kuitenkin saattaa jäädä edelleen näyttämättä samasta syystä johtuen, Microsoft on muuttanut estokäytäntönsä blacklistaukseksi jossa estetään vain tietyt Flash-sisällöt, eli ne osat jotka Microsoft on testannut ja huomannut epäyhteensopivaksi kosketuksen kanssa.

Selaimen työpöytä versioon rajoitukset tai estot eivät koske vaan ainoastaan niin sanotun Metrokäyttöliittymän versiota.

LÄHDE: ars technica

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"