torstai 14. maaliskuuta 2013

Tabletit ohittivat älypuhelimet verkkoselailussa ensimmäistä kertaa

iPadeilla ja muilla tablet-tietokoneilla selaillaan verkkosivuja nyt ensimmäistä kertaa enemmän kuin älypuhelimilla. Vuoden 2012 aikana verkkosivujen tablet-käyttö kaksinkertaistui. Tulokset selviävät Adoben uudesta Digital Index -tutkimuksesta.

Tutkimusta varten Adobe analysoi yli tuhannen verkkosivun yli 100 miljardia verkkokäyntiä Yhdysvalloissa, Kiinassa ja useissa Euroopan maissa.

Tablet-tietokoneiden osuus kuukausittaisesta verkkoliikenteestä on 8 prosenttia, kun älypuhelinten osuus on 7 prosenttia. Pöytä- ja kannettavat tietokoneet ovat edelleen suosituimpia verkkoselailussa 84 prosentin osuudellaan. Tutkimuksessa myös selvisi, että tablet-käyttäjät tutustuvat verkkosivujen sisältöön tarkemmin ja selailevat verkkosivuja keskimäärin 70 prosenttia enemmän kuin älypuhelinkäyttäjät. Tablet-käyttöä älypuhelinten kustannuksella suositaan esimerkiksi verkkokaupoissa.

”Tablet-tietokoneet tarjoavat useille käyttäjille mukavamman käyttökokemuksen, koska ne on suunniteltu erityisesti verkkoselailuun. Tabletteja myös käytetään usein esimerkiksi sohvalla rentoutuessa, kun taas älypuhelimia käytetään enemmän liikkeessä”, sanoo Adoben Digital Marketing -ratkaisuiden Pohjoismaiden markkinointipäällikkö Malin Bodolla.

Adobe arvioi viime vuoden keväällä, että tablet-tietokoneet ohittaisivat älypuhelimet verkkosivujen selailussa vuoden 2013 aikana. Tablettien kasvutrendin odotetaan jatkuvan myös vuoden 2013 aikana.

”Tämä kasvuvauhti on vaikuttavaa tablet-tietokoneiden tuoteryhmälle, jota ei käytännössä vielä ollut kolme vuotta sitten”, Bodolla kertoo.

Tablet-käyttäjät kuluttavat verkkokaupoissa älypuhelinkäyttäjiä enemmän rahaa:

Aiemmassa Digital Index -tutkimuksessaan Adobe havaitsi, että tablet-tietokoneita käyttävät verkkokauppojen asiakkaat kuluttavat 54 prosenttia enemmän rahaa verkko-ostoksiin kuin älypuhelinten käyttäjät ja 19 prosenttia enemmän kuin pöytä- ja kannettavien tietokoneiden käyttäjät. Tablet-käyttäjien tarpeet on siis tärkeää huomioida verkkokaupan käytettävyydessä ja ominaisuuksissa.

”Älypuhelimilla saatetaan käyttää esimerkiksi verkkopankkia, mutta varsinkin isojen ostosten tekoon käytetään mieluummin tablettia. Verkkokauppojen tulisikin tarjota tablet-käyttäjille suunnattua sisältöä ja toimiva käyttäjäkokemus. Jopa yksi huono kokemus verkkopalvelussa, oli se sitten saatu älypuhelimella, tablet- tai kannettavalla tietokoneella, voi vaikuttaa negatiivisesti asiakaskokemukseen”, Malin Bodolla sanoo.

Tietoa tutkimuksesta:

Adoben Digital Index -tutkimukset selvittävät digitaalisen sisällön ja markkinoinnin sekä verkkoteknologian uusimpia kehityskaaria ja trendejä. Kaikki raportit ovat saatavilla Adoben Digital Index -verkkosivulta.

LÄHDE: Adobe lehdistötiedote

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"