torstai 14. maaliskuuta 2013

Yliopistotutkimus: Elokuvat myyvät paremmin Megauploadin sulkeuduttua

megauploadTekijänoikeusloukkauksista epäillyn Megauploadin alas ajo on mahdollisesti parantanut elokuvamyyntiä kertoo MPAA;n rahoittama yliopistotutkimus.

Carnegie Mellon Universityn sekä Wellesley Collegen tutkimukset paljastavat että kahden suuren elokuvastudion elokuvamyynti olisi kasvanut palvelun sulkeutumisen jälkeen.

Myynti olisi kasvanut 6-10 prosenttia ajasta ennen sulkemista, kyseessä on elokuvien digitaalinen myynti.

Tutkimukseen käytettiin 18 viikkoa aikaa jonka aikana tutkimustulokset saatiin valmiiksi, tutkijoiden mielestä piratismilla on ehdottomasti negatiivista vaikutusta laillisten digitallenteiden myyntiin.

Tutkimuksen on kuitenkin osittain rahoittanut elokuvateollisuuden edunvalvontajärjestö MPAA ja monet eivät tästä syystä sellaisenaan tuloksiin usko, myöskin tutkimuksen motiivit ovat kysymysmerkki sillä tutkimus on aloitettu jo ennen kuin Megaupload sivusto oli saatu viranomaistoimin ajettua alas.

On myös olemassa toisia tutkimuksia jotka osoittavat että niin sanottu internet piratismi on parantanut muun muassa musiikin ostamista, monet kun haluavat tietää mistä tulevat mahdollisesti maksamaan ja jos eivät pidä eivät myöskään maksa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"