perjantai 31. toukokuuta 2013

EU haluaa dataroaming maksuista eroon

EU on iskemässä painetta sen sisällä toimivien operaattoreiden niskaan, Komissaari Neelie Kroes ajaa dataroaming maksujen alas-ajoa jäsenmaiden alueella, Suomalaiset operaattorit ahtaalle.

Digitaalisten sisältöjen ja palveluiden komissaari Neelie Kroes puhui eilen parlamentille ja kertoi haluavansa operaattoreiden luopuvan dataroaming veloituksista jäsenmaiden alueella.

Viime vuonna komissio rajoitti puheluista ja tekstiviesteistä verkkovierailun aikana veloitettavia maksuja ja dataverkkomaksuille asetettiin hintakatto EU:n alueella, tämä ei kuitenkaan ole ollut riittävä suoja käyttäjille, edelleen yllätyslaskuja tulee helposti.

Kroesin ajatus on tietenkin hyvä mutta varsin yksipuolinen, tässä vaiheessa operaattoreita ei ole vielä kuultu edes.

Operaattoreita edustava FiComin toimitusjohtaja Reijo Sventolta ei löydy Kroesin esitykselle tukea, enemmänkin se huolestuttaa häntä.

Svento epäilee että EU on luomassa sisämarkkinoita alalle jolla eivät pärjää kuin suuret ylikansalliset teleyritykset, Suomen kokoisessa maassa toimivat operaattorit ovat pikkutekijöitä näiden rinnalla.

Svento esittää esimerkkejä Kiinan ja Yhdysvaltojen sisämarkkinapolitiikasta jossa toimii vain muutama suuri operaattori “On liikkunut huhuja, että EU:n alueellakin olisi kehityksen päätteeksi vain 4-5 isoa teleoperaattoria. Myös EU:n taajuuksista järjestettäisiin yhteinen huutokauppa. Tässä voittaisivat Euroopassa toimivat isot operaattorijätit. Eihän Suomen pienillä operaattoreilla olisi mitään sijaa. Myöskään meidän syrjäiset markkinat tuskin kiinnostaisivat.” Svento kommentoi Ylelle.

LÄHDE: YLE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"