tiistai 28. toukokuuta 2013

Google ja Microsoft sopineet WP-Youtube riidan

Google älähti kun Microsoft julkaisi sen Windows Phone –alustalle oman Youtube sovelluksen joka mahdollisti videoiden latauksen eikä se näyttänyt Googlen Adsense mainoksia. Microsoft rikkoi API-ehtoja.

Microsoft taas väitti että ongelma on Googlessa itsessään kun ei tarjonnut Microsoftille apeja jotka toimisivat Windows Phonessa joten sen täytyi siksi tehdä ohjelma kuten teki ja puukottaa olemassa olevia apeja ehtojen vastaisesti jotta sen sai toimimaan alustalla.

Google halusi että Microsoft poistaa ehtoja rikkovan ohjelman kaikista Windows Phone puhelimista joissa se on asennettuna sekä poistaa sen myös sovelluskaupastaan jotta sitä ei voisi ladata enää. Microsoft ei tähän aluksi suostunut mutta nyt yhtiöt ovat ilmoittaneet tekevänsä ohjelman kanssa yhteistyötä jotta se saadaan oikeaoppisesti Windows Phonelle.

Uusi ohjelmisto tulee siis jatkossa näyttämään videoiden yhteydessä Adsense mainoksia, myöskin videoiden latausmahdollisuus poistetaan ohjelmasta.

Nyt Microsoft on aloittanut myös ohjelman poistamisen Windows puhelimista, se korvataan ohjelmalla joka on pelkkä Youtuben mobiiliversion pikakuvake. 24.5.2013 Youtubesta tuli uusi versio joka ei mahdollista videoiden tallennusta mutta ei näytä myöskään mainoksia, joten versiota ei kannata missään nimessä lähteä päivittämään mikäli Windows Phonessa Youtubea käyttää, ehtoja rikkova ohjelma jatkaa toimimistaan mikäli sitä ei korvaa päivitystoiminnolla.

Googlen ja Microsoftin yhteistyön tuloksena tuleva ohjelma julkaistaneen muutaman viikon sisällä.

PÄIVITYS: klo 8:56: Tietoa Sovelluskaupan tarjoamasta päivityksestä 24.5.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"