keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Yksi Pirate Bayn perustajista Piraattipuolueen E.U -ehdokkaaksi

Peter Sunde (brokep)Suomen Piraattipuolue on ottanut eurovaalien ehdokaslistalleen Pirate Bayn perustajan Peter Sundenin, puolue uskoo Sunden menestykseen “kansalaisoikeustaistelija joka ei taivu periaatteistaan” kuvailee Peter Sundenia puolueen puheenjohtaja Harri Kivistö.

Piraattipuolueella on vahva luottamus Euroopan unioniin mutta se pitää pystyä pitämään sellaisena myös.

Lainaus puolueen verkkosivuilta: “Piraatit suhtautuvat luottavaisesti Euroopan unioniin, koska se kykenee merkittävänä talousmahtina vastustamaan muun muassa Yhdysvaltojen pyrkimyksiä pidentää tekijänoikeuden suoja-aikaa sekä puolustamaan kuluttajansuojaa kansainvälisellä areenalla.”

Kaikille ei varmasti ole selvillä se että Peter Sunde;nilla on Suomalaiset sukujuuret, Sunde omaa myös Norjan sekä Suomen kansalaisuuden ja puhuukin sujuvaa Suomea.

Peter Sunden vahvuutena saatetaan nähdä miehen populistinen ote politiikkaan, hän itsekin mainitsee että ei ole poliitikko mutta ehkä hänen kokemus ja tieto alalta voi olla se juttu jolla näitä asioita pystytään viemään eteenpäin.

Sunde on erityisesti ei kaupallisen jakamisen kannalla ja haluaa viedä jakamisen lailliseksi toiminnaksi “Ei kaupallinen tiedostojen vaihto on tietenkin saatava lailliseksi” “Koko tekijänoikeus pitäisi miettiä uudelleen, artistit eivät tee rahaa tekijänoikeuksislla, se on vain ja ainoastaan heidän jakelijoidensa etu”  Peter Sunde jatkaa Torrentfreakin haastattelussa. Hän toivoisi yhteiskunnallista muutosta joka tukisi musiikkia jo heti alkutaipaleilla, hän vilauttaa ajatusta jossa yhteiskunta tukisi laajemmin musiikin tekemistä, tiloja sekä musiikkiopetusta. Hän näkee että mieluummin tähän ajatuksen suuntaan pitäisi kehityksen mennä kuin tiukentaa tekijänoikeuslakeja.

Suomen Piraattipuoleelle Peter Sunden tuleminen leikkiin mukaan on tietenkin äärimmäisen tärkeä juttu, puolue on innoissaan Sunden kehittämästä näkyvyydestä joka ulottuu kansainväliseen mediaan saakka.

Eikä yksistään medianäkyvyys vaan Peter Sunden kokemus taistelussa epäreilua ja järjenvastaista tekijänoikeus- ja ihmisoikeuspolitiikkaa vastaan on vahva etu josta hyötyvät koko puolue ja toivottavasti myös E.U.

Eurovaalit pidetään vuoden 2014 toukokuussa. Puolueet voivat asettaa valtakunnallisesti enintään 20 ehdokasta. Suomesta valitaan 13 edustajaa europarlamenttiin. listan muista Piraattipuolueen ehdokkaista näkee puolueen verkkosivuilla.

Tällä hetkellä kansainvälisellä piraattiliikkeellä on kaksi europarlamentaarikkoa jotka tulevat Ruotsista.

LÄHDE: Torrentfreak

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"