keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Nokia esitteli Nokia Lumia 925 -älypuhelimen

Nokia esitteli eilen Nokia Lumia 925 -älypuhelimen, joka on yhtiön uusi tulkinta Nokia Lumia 920 –luurista. Metallisen muotoilun esittelevä älypuhelin tuo uusimmat PureView-kamerainnovaatiot, uusia toiminnallisuuksia sekä uusia sovelluksia Nokia Lumia-laitteisiin.

Nokia Lumia 925 -älypuhelimen kamerassa on edistyksellistä linssiteknologiaa ja seuraavan sukupolven kuvausohjelmisto, minkä ansiosta kuvista ja videoista tulee aikaisempaakin kirkkaampia ja terävämpiä sekä hämäräkuvista laadukkaampia. Nokia Lumia 925 -älypuhelimessa on myös uusi Nokia Smart Camera -ohjelma, joka tulee ohjelmistopäivityksenä saataville kaikkiin Windows Phone 8 -alustalla toimiviin Lumia-laitteisiin. Nokia Smart Camera -ohjelma ottaa kerralla kymmenen kuvaa, joista voi helposti muokata Best Shot-, Action Shot- ja Motion Focus -toiminnoilla korkealaatuisen kuvan.

Nokia kertoi myös, että uusi Hipstamatic-sovellus Oggl on tulossa saataville Nokia Lumia -laitteisiin. Sovelluksen avulla käyttäjät voivat jakaa korkealaatuisia kuvia muiden kuvauksesta innostuneiden kanssa. Kuvia voi jakaa sekä Oggl-sovelluksessa että samanaikaisesti myös sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa, Twitterissä, Foursquaressa, Instagramissa, Tumblr:ssa ja Flickr:ssa.

"Jatkamme innovointia. Tuomme Lumia-puhelimiin entistä parempia käyttäjäkokemuksia, oli kyse sitten uusista ominaisuuksista Lumia-laitteen nykykäyttäjille tai kokonaan uusien laitteiden, kuten Nokia Lumia 925 -älypuhelimen, tuomisesta markkinoille", Nokian Smart Devices -yksikön johtaja Jo Harlow sanoi.

ns. langaton latausNokia Lumia 925 on ensimmäinen Lumia-älypuhelin, jonka ulkokuoressa on käytetty metallia. Metallinen runko-osa tuo laitteeseen uutta tuntumaa ja kestävyyttä. Polykarbonaatista valmistettu takakuori on väriltään valkoinen, harmaa tai musta. Uuteen älypuhelimeen on saatavilla langaton latauskuori, jonka avulla käyttäjä voi hyödyntää Nokian laajaa langattoman latauksen lisälaitteiden ja ekosysteemin tarjontaa. Erikseen myytävien latauskuorien värivaihtoehdot ovat valkoinen, musta, keltainen ja punainen.

Euroopassa Nokia Lumia 925 tulee saataville Vodafonen sekä muiden operaattorien ja jälleenmyyjien kautta.

"Uusi Nokia Lumia 925 on sulava ja hienostunut laite, joka tarjoaa käyttäjälle loistavaa suorituskykyä ja erinomaisen kuvauskokemuksen. Nokia Lumia 925 -älypuhelin on jatkossa saatavilla markkinoillamme Vodafone Redin ja muiden sopimustemme kautta, jotta käyttäjät saavat kaiken irti uudesta puhelimestaan Vodafonen nopeassa ja luotettavassa verkossa. Ainoastaan Vodafonen asiakkailla on myös mahdollisuus hankkia Nokia Lumia 925:sta erityinen 32 GB:n versio, jonka ansiosta heillä on puhelimessaan käytössään entistä enemmän muistitilaa", Vodafonen laiteliiketoiminnan johtaja Patrick Chomet sanoi.

Microsoftin Windows Phone -liiketoiminnan johtaja Terry Myerson lisää: "Haluamme yhdessä Nokian kanssa muokata ihmisten käsityksiä älypuhelinten kameroista. Nokian tekemä työ Nokia Lumia 925:n parissa vie Lumia-laitteiden kuvausominaisuuksia jälleen askeleen eteenpäin."

Euroopan lisäksi Nokia Lumia 925 -älypuhelin tulee saataville Yhdysvalloissa T-Mobilen kautta ja Kiinassa yhteistyössä China Mobilen ja China Unicomin kanssa.

Myynnin arvioidaan alkavan Ison-Britannian, Saksan, Italian, Espanjan ja Kiinan markkinoilla kesäkuussa, jonka jälkeen laitteen on tarkoitus tulla myyntiin Yhdysvalloissa ja lukuisilla muilla markkinoilla. Nokia Lumia 925 -älypuhelimen arvioitu suositushinta ilman veroja on 469 euroa. Tarkemmat hintatiedot ja saatavuus kerrotaan maakohtaisesti lähempänä tuotteen toimituksia.

Alla Lumia 925 esittelyvideo:

© Nokia 2013

LÄHDE: Nokian lehdistötiedote (hieman muokattuna)

Tästä näet uuden Lumian tekniset tiedot:

Tekniset tiedot:
Käyttöjärjestelmä: Windows Phone 8
Näyttö: 4.5 tuuman AMOLED WXGA -näyttö 15:9(1280x768, 334ppi), 2,25 D kaareva Gorilla 2 Glass, ClearBlack -lasi.
Suoritin: 1.5 GHz kaksiytiminen Snapdragon S4
Liitännät: Micro-USB, 3,5mm Audio, Micro-SIM.
Verkot: GSM: 1800, 850, 900, 1900MHz, WCDMA: 900, 2100, 1900, 850MHz.
Muut verkot: WLAN A/B/G/N, Bluetoth 3.0, NFC
Navigointi: GPS: Magnetometri, A-GPS, Glonass
Kamera: Etukamera: 1,2MP Takakamera: 8,7 MP -kamera, optinen kuvanvakain, autofocus,2x LED-salamavalo, Video: 1080p HD 30 fps.
Muisti: 1 GB:n RAM-muisti, 16 GB:n massamuisti
Akku: 2000 mAh, Valmiusaika (3G): 440 tuntia, 3G-enimmäispuheaika: 12,8 tuntia.
Paino: 139g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"