keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Uusien pelikonsolien hinnat selvillä, tältä näyttää uusi PS4

Sony sekä Microsoft julkaisivat E3-pelimessuilla uusien pelikonsolien suositushinnat, hinnastossa on tällä hetkellä kolme eri aluetta, Yhdysvallat, Englanti ja Eurooppa.

Yhdysvalloissa Sonyn pelikonsolin hinta tulee olemaan 399 dollaria, Euroopan hinta on käännetty suoraan dollareista, eli 399 euroa. Englannissa hinta ei sentään ole 399 puntaa vaan 349 puntaa. Eli yhdysvalloissa hinta on edullisin tässä vaiheessa.

Sony ei ole ilmoittanut vieläkään tarkkaa kuukautta koska konsoli tulee saataville, ennakkotilauksia otetaan kuitenkin jo vastaan, itse asiassa monet kauppiaat ovat ottaneet ennakkotilauksia vastaan helmikuun heti julkistamistilaisuuden jälkeen. On kuitenkin syytä uskoa että Playstation 4 tulee oikeasti saataville samoihin aikoihin Xboxin kanssa.

Playstation 4 konsolin ulkonäköä ei myöskään ole aikaisemmin julkaistu kunnolla joten tässä nyt muutama kuva uutukaisesta:

Konsoli, Ohjain, LiiketunnistinKonsoli sivusta

Ulkoisesti tämäkään konsoli ei juuri hetkauta, Microsoftin Xbox One tulee olemaan samanlainen, enemmänkin digiboxia muistuttava laatikko kuin pelikonsolia muistuttava.

Playstation 4;sen speksit julkaistiin jo aikaisemmin, joten niitä tietoja voi katsoa täältä.

Sony ilmoitti että nykyiset PSN Plus asiakkaat siirtyvät ilman lisämaksuja tai muita ongelmia myöskin PS4;sen PSN Plus asiakkaiksi. PSN tai Playstation Networks on pelaajien verkkopalvelu josta saa paljon erilaisia lisäarvopalveluita kuten ennakkoversioita tulevista peleistä, harvinaisia lisäosia olemassa oleviin peleihin, alennuksia uusista peleistä ja ilmaisia pelejä.

Yksi tärkein ominaisuus on kuitenkin moninpelitoiminto joka on käytettävissä vain PSN Plus asiakkaille, ilman Plussaa pelejä pelataan vain yksinpeleinä.

PSN Plus maksaa vuositilauksena 49,95 euroa.

Sitten Microsoftin vuoro:

Microsoftin Xbox One taas maksaa  sata dollaria/euroa enemmän Yhdysvallat: 499 dollaria, Eurooppa: 499 euroa, Englanti: 429 puntaa.

Xbox One julkaistaan marraskuussa 21 eri maahan, nämä maat ovat seuraavat Suomi, Yhdysvallat, Ranska, Hollanti, Kanada, Saksa, Sveitsi, Meksiko, Espanja, Venäjä, Brasilia, Italia, Ruotsi, Australia, Norja, Uusi Seelanti, Belgia, Englanti, Itävalta, Tanska.

Microsoft on myös kertonut että Japanin julkaisu saattaa myöhästyä jopa vuodella.

Microsoft kertoi myös päivittävänsä nykyisen Xbox 360 konsolin, mitään laitepohjaisia uudistuksia ei tässä versiossa nähdä, vain ulkoasullinen muutos, konsoli on pakattu uusiin kuoriin:

Uusi vanha Xbox 360

Microsoft ei todellakaan ole vielä ainakaan unohtanut nykyisen konsolin asiakkaita, yhtiö lupasi kaikille Xbox Live Gold –jäsenille kolme ilmaista peliä, pelit tarjotaan eri aikoina, Ensimmäinen ilmainen peli tulee olemaan Fable III ja Assassin's Creed 2 sekä Halo 3 tullaan jakamaan myöhemmin. Microsoft myös painotti tilaisuudessaan että Xboxille ollaan vielä julkaisemassa satoja pelejä joten kuolemasta ei voi vielä puhua.

Xbox Onen marketplacen hinnasto tulee jatkossa perustumaan oikeaan valuuttaan, eli Microsoft pisteistä luovutaan, tämä on äärimmäisen hyvä uutinen sillä Microsoftin sisäinen pistevaluutta oli lähinnäkin hämäävää sillä nykyisessäkin pelikaupassa on pelejä myynnissä joko euroilla tai pisteillä.

Juttu jatkuu alla olevan linkin takaa:

 

Xbox One teknisistä tiedoista on liikkunut lähinnä huhuja, Microsoft valotti asiaa hieman jo ennen E3-messuja, tuolloin ilmoitettiin että laite on täysin 64-bittinen, siinä tulee 500 Gigan kiintolevy mukana. Tässä on nyt kuitenkin lista nykyisestä kokoonpanosta:

Xbox One

Suoritin: 8-ydintä x86 AMD GPU: AMD GCN (Radeon HD 7000 series) (APU)
Keskusmuisti: 8GB DDR3 josta 3GB varattu käyttöjärjestelmälle.
Kiintolevy: 500GB
Optinen-asema: Blu-Ray (suora syöttö)
Langaton verkko: WLAN 802.11n, Wi-Fi direct
Liitännät: RJ45 (1Gb), HDMI 1.4 (4K tuki: 3840x2160), Optinen ulostulo (7.1 setup), 3x USB 3.0

Xbox One vaati internet yhteyden, konsolin täytyy käydä kerran vuorokaudessa tarkistamassa itsensä, mikäli tarkistusta ei tehdä, ei pelejä pysty enää pelaamaan, mutta Live TV ja Blu-ray asema toimivat kyllä, ainaostaan pelipuoli katkaistaan kunnes verkkoyhteys palautuu. Syytä tähän on vaikea keksiä. Microsoft puolustelee että tekniikka on käytössä koska pelit tarvitsevat päivityksiä ja konsoli tekee päivitykset taustalla häiritsemättä käyttäjiä. No joo…

Tässä muutama kuva Microsoftin Xbox One konsolista:

Xbox One: Kelkaton blu-rayXbox One: Päivitetyn Kinectin kanssa

Xbox Live Gold jäsenyys siirtyy PSN Plussan tavoin uudelle konsolille ilman ongelmia.

Xbox Live Gold jäsenyys on samankaltainen lisäarvopalvelu kuin PSN Plus joka siis tarjoaa moninpelin, uusia demoja, ilmaisia pelejä sekä alennuksia pelaajille.

Microsoft myy Gold jäsenyyttä nykyisin noin 6 euron kuukausihintaan.

Microsoft on selkeästi panostamassa enemmänkin olohuone-viihteeseen kuin yksinkertaisesti peliviihteeseen, Sonylla pidetään jalat turvallisesti maassa ja keskitytään siihen mitä he osaavat parhaiten, eli pelikonsolin kehittämiseen ja erinomaisen alustan kehittämiseen pelaajille. Microsoft haluaa olla enemmänkin jokapaikanhöylä, ja voi olla että moinen hyppäys saattaa koitua kohtalokkaaksi kun jo älytelevisiot nykypäivänä tarjoavat monia sellaisia toimintoja joita Xboxiin ollaan tungettu väkisin mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"