torstai 24. lokakuuta 2013

Sonera jatkaa yksinään sotaa rajattomia datayhteyksiä vastaan

Telia-Soneran tuore toimitusjohtaja Johan Dennelind jatkaa edeltäjänsä aloittamalla tiellä ja puhkuu innokkaasti rajattomia datayhteyksiä vastaan.

Tuore toimitusjohtaja Johan Dennelind yrittää kuitenkin olla asiassa hienovaraisempi kuin edeltäjänsä joka suu vaahdossa jaksoi taistella sen eteen että operaattorit lakkaisivat tarjoamasta kuluttajille kiinteitä rajattomia datayhteyspaketteja, haukkuen paketteja kannattamattomiksi.

Dennelind ilmoittaa Hesarin haastattelussa että Suomessa sijoittajat olivat kiinnostuneita hänen ja edeltäjänsä kaavailuista, ainakin Sonerassa ollaan varmaankin menossa lopullisesti muihin hinnoittelumalleihin joista kiinteää datasopimusta ei löydy.

Johan Dennelind yrittää peittää hinnoittelumuutossuunnitelman sellaisen fraasin alle kuten “Muutokset lähtevät asiakkaiden tarpeista” jossa nyt luonnollisesti ei ole mitään todellista pohjaa.

Hesarin toimittaja kysyi: “mitä jos asiakkaat haluavat edelleen rajattomasti tiedonsiirtoa?” Dennelindin vastaus:

“"Tällaisia vaihtoehtoja tarjoamme yhä vähemmän. Täytyy ymmärtää, että tiedonsiirto maksaa. Kun sijoitamme verkkoihin, meidän on saatava sijoitukselle tuottoa." Tässä vastauksessa ei vain mainita kuten ei edeltäjäkään pystynyt koskaan kertomaan tai todistamaan kuinka paljon Telia-Sonera tappiolla liiketoimintaansa sitten tekee.

Tiedonsiirto verkoissa on kasvanut ja kasvaa joka vuosi entisestään, se lisää luonnollisesti paineita operaattoreille, mutta miksi ihmeessä kiinteät datasopimukset ja niiden hinnat pidetään niin alhaalla kuin nykyisin on? Hyvä vaihtoehto olisi se että nykyisiä kiinteitä datahintoja kasvatetaan esimerkiksi puolella nykyisestä kuin että vaihtoehto suljetaan kokonaan pois.

Miksi nyt panostaa esimerkiksi nopeaan 4G-verkkoon ja tulevaisuuden verkkoihin jos siellä ei epäjärkevän hinnoittelun vuoksi voi kukaan olla? Mitä hyötyä on siitä että voit suoratoistaa 4K-laatuista elokuvaa pätkimättä jos se maksaa saman verran kuin 20 elokuvalippua?

Muut yhtiöt Suomessa kuten DNA ja Elisa (saunalahti) eivät ole edelleenkään luopumassa nykyisistä hinnoittelumalleistaan, aivan kuten ei aikaisemminkaan kun Telia-Sonerasta huudeltiin muutoksen perään.

LÄHDE: HS.FI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"