maanantai 11. marraskuuta 2013

Elop olisi valmis myymään Xboxin ja lopettamaan Bingin

Stephen ElopNimettömät lähteet ovat kertoneet Microsoftin johtajan pallille pyrkivän Stephen Elopin olevan valmis myymään Xboxin ja lopettamaan kokonaan Bing –hakukoneen mikäli pallille kutsu käy.

Elop olisi lähteiden mukaan halukas muuttamaan nykyistä Microsoftin strategiaa huomattavasti.

Hän haluaisi muun muassa Office tuotteet kaikille mahdollisille alustoille kuten iOS:lle sekä Googlen käyttöjärjestelmiin.

On kuitenkin hyvä muistaa että Officesta tuli jo kesäkuussa  iPhone versio myyntiin joten Stephen Elop tulee ajatuksena kanssa hieman myöhässä.

XBOX:

Sitten johtajaehdokas on väläytellyt lähteiden mukaan myös Xboxin myymistä, tosin vain jos sitä ei katsota kriittiseksi osaksi Microsoftin tulevaa strategiaa ja jos Elop yhtiön johtoon tulee niin puheiden perusteella voi ollakin että Xbox lähtee Microsoftilta.

On outoa että Elop on puhunut Xboxin myymisestä, hän sanoi menevänsä Microsoftille Nokia tuhoamisen jälkeen Xboxin sekä muun muassa Surface tabletista vastaavan laiteyksikön johtajaksi. Tämänlaisilla paljastuksilla Elopin johtamassa yksikössä tuskin riemuitaan uuden johtajan ajatusmaailmasta.

Hakupalvelu lopetettaisiin kokonaan:

Bingistäkään hän ei pidä, Elop on sitä mieltä että Microsoftin on turha kilpailla Googlea vastaan ja vielä maksaa siitä suuria summia.

Bing ei kyllä ole saanut tuulta alleen odotetunlaisesti vaikka sitä on markkinoitu hurjasti, Google on ja pysyy käyttäjien mielessä ja tarjoaakin paremmat hakutulokset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"