maanantai 4. marraskuuta 2013

Windows 8.1 voi rikkoa hiiren toiminnan

Vaikka Microsoft onkin Windows 8 maailmassaan kehottanut laitevalmistajia siirtymään kosketusnäyttöjen pariin, ei Microsoft ole kuitenkaan tahallisesti halunnut tuhota hiiren käyttökokemusta Windowsissa.

Vahinkoja kuitenkin sattuu ja nyt Microsoft on itsekin myöntänyt että sen Windows 8.1 päivitys saattaa häiritä hiiren käyttöä tietyissä ympäristöissä.

Monet käyttäjät valittivat päivityksen jälkeen että hiiri ei toimi odotetunlaisesti varsinkaan grafiikan kanssa, mikäli pyörittää esimerkiksi videoita tai peliä, hiiren käyttäytymisestä tulee epävakaata ja hidasta joka häiritsee luonnollisesti varsinkin pelatessa.

Microsoft on myöntänyt ongelman olemassa olon ja tutkii tilannetta. Kun ongelmaan löydetään korjaus tulee Microsoft julkaisemaan päivityksen käyttöjärjestelmälle.

Ongelmaan on olemassa jo osittainen korjaus joka toimii ainakin osassa tapauksista:

Avaa pelikuvakkeen asetukset hiiren oikealla painikkeella kuvakkeen kohdalla. Mene Yhteensopivuus välilehteen ja klikkaa kohta “Poista näytön skaalaus käytöstä DPI-asetuksen ollessa korkea”. Valitse OK ja nyt hiiren pitäisi toimia pelissä oletetunlaisesti.

Tämä vinkki toimii vain osassa pelejä mutta kannattaa ehdottomasti kokeilla.

dpibugi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"