torstai 5. joulukuuta 2013

Apple osti Twitter statistiikkaa

Apple on ostanut pienen yhtiön nimeltä Topsy. kyseinen yhtiö seuraa Twitteriä, mikä Topsyssä kiinnostaa sitten Applea, sitä ei varmuudella tiedetä koska yhtiön politiikkana ei ole kommentoida uusien yritysostojen tarkoituksia.

Apple on tiettyjen tahojen mukaan maksanut jopa 200 miljoonaa dollaria Topsystä, Applea kiinnostaa toki Sirin kehittäminen ja Topsyn ostamisella uskotaan olevan jotain tekemistä sen kanssa. Sirin halutaan tietävän enemmän.

Myöskin Applen mainospalvelu iAds sekä iTunes ovat olleet vaihtoehtoina datan käytölle jota Topsystä saa ja toki voi olla että Apple hyödyntää palvelun tarjoamaa dataa mahdollisimman monen oman nykyisen palvelunsa kanssa.

Mikä Topsy?

Topsyllä pystyy selvittämään kätevästi esimerkiksi mikä video on tällä hetkellä Twitterin levinnein, sama koskee niin twiittejä kuin vaikkapa kuvia ja linkkejä. Suomalaisia twiittejä on kuitenkin lähes mahdoton Topsyn parhaista löytävän ja statistiikka jumittaakin vain muutamassa kielessä, tosin jos hakuun laittaa jotain Suomalaista niin tuolloin myös Topsy sen löytää ja esittää mielenkiintoista dataa levinnäisyydestä ja muusta.

Katoaako Topsy verkosta?

Tällä hetkellä Topsyn PRO asiakkaaksi ei ole mahdollista päästä joten mielenkiinnolla jäämme odottamaan poistaako Apple nykyisen palvelun kokonaan verkosta ja jatkaa sen toimintaa vain omien palveluidensa tukena taustajärjestelmissään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"