keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Nolo bugi Google Nexus puhelimissa

Googlen suosituista Nexus puhelimista on löydetty nolo tekstiviesti-bugi jonka avulla voi tehdä kiusaa puhelimen omistajalle.

Tietoturvallisesti asia ei ole kovin vakava mutta sen avulla voi aiheuttaa ongelmia puhelimen omistajalle, sillä puhelimen saa sulkeutumaan oikeastaan kuka tahansa jolla on tiedossa puhelinnumero.

Kyseessä on niin sanottu Flash SMS bugi, kun puhelimeen lähettää nopeasti noin 20-30 kertaa Flash SMS:n puhelin ei hallitse niitä ja laite käynnistyy uudelleen tai tietyissä tapauksissa puhelin jäätyy ja se täytyy uudelleen käynnistää manuaalisesti jotta se toimisi jälleen.

Flash SMS (class 0) on tekstiviesti joka ilmestyy ruudulle ilman että se menisi tekstiviestisovellukseen, se ilmestyy ruudulle vaikka puhelin olisi lukittu.Flash SMS tai Class 0 tekstiviesti AndroidissaJos puhelin esimerkiksi saadaan uudelleen käynnistymään, ei käyttäjä mahdollisesti edes huomaa asiaa sillä Android ei tue Flash SMS viestejä natiivisti kovinkaan hyvin, esimerkiksi käyttöjärjestelmä ei anna merkkiääntä viestin saapuessa ja jos puhelin vaatii vaikkapa SIM-kortin tunnuslukua käynnistymisen yhteydessä, pysyy puhelin poissa verkosta niin kauan kunnes käyttäjä huomaa itse tilanteen.

Laitteen epävarman käyttäytymisen voi periaatteessa estää jos jokaisen vastaanotetun Flash SMS viestin jälkeen saa viestin katoamaan ruudulta, muutoin uudelleenkäynnistys tai jäätyminen tapahtuu kun ruudulle yrittää tulla liian monta viestiä kerralla, viestit tulevat kuitenkin todella nopeasti joten niitä tuskin kerkiää ruudulta pois ajoissa saamaan.

Ongelman löytäneet eivät ole kohdanneet epämääräistä käyttäytymistä tapahtumaan millään muilla Android malleilla kuin Googlen Galaxy Nexus, Nexus 4 ja Nexus 5 puhelimilla aina ICS:stä KitKattiin saakka. Esimerkiksi Samsung Galaxy S4 näyttää olevan virheelle immuuni.

Google tutkii ongelmaa tällä hetkellä mutta korjausta ei ole luvattu, ongelman tai bugin löytäneelle oltiin kuitenkin aikanaan ilmoitettu että bugi olisi korjattu Android 4.3 eli Jelly Bean versiossa, näin ei kuitenkaan ollut ja se ilmestyy myös tuoreimmassa 4.4 KitKatissa.

LÄHDE: PC World

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"