keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Twitter kohdentaa mainokset verkkoselailun mukaan – Voi irtisanoutua

twitter_logoTwitter on aloittanut tänään uuden mainostekniikan käyttöönoton. Miniblogipalvelu seuraa käyttäjiensä selailua ja tarjoaa mainoksia saadun datan mukaisesti käyttäjillensä.

Twitteristä tuli pörssiyhtiö viime kuun alussa joten rahaa aletaan tekemään saman tien ja oletetuin rahantekoväline on luonnollisesti mainosmyynti.

Mainosmyyntiä halutaan tehostaa entisestään sillä Twitter tarjoaa mainostajille uuden tavan tulla esiin Twitter käyttäjäkunnalle, varsinkin kohdennetulle käyttäjäkunnalle.

Twitter on perustanut mainosprofiileja käyttäjistään, hieman samaan tapaan kuten Google ja Facebook on tehnyt jo pitkän aikaa.

Tekniikan kuvaus:

Tekniikka toimii siten että kun Twitter tilin omaava verkkosurffailija sattuu käymään jollakin Twitterin yhteistyökumppanin sivulla, tulee Twitter saamaan tiedon tästä käynnistä ja tarjoaa kohdennettua mainontaa kyseisestä sivusta Twitterin aikajanalle.

Käyttäjätunnuksien tietoja Twitter ei kuitenkaan mainostajille kerro. Mainostaja saa tiedon siitä kuinka moni on saanut mainontaa ja kuinka moni sitä on lopulta klikannut mutta käyttäjätietoja se ei saa selville suoraan, toki hakutuloksien avulla käyttäjätunnukset on helppo selvittää.

Tekniikka toimii perinteisen keksin (cookie) ID koodilla jolla Twitter pystyy selvittämään käyttäjätunnuksen Twitterin puolella ja tarjoamaan mainoksen oikealle tilille.

Twitter itse esittelee tekniikkaa seuraavasti:

Mikäli käyttäjä käy esimerkiksi yhteistyökumppanina toimivan Hotellin verkkosivuilla ja etsii niistä tiettyä hotellia tai aluetta saa Twitter tästä tiedon ja tarjoaa tarjousta Twitterin aikajanalla käyttäjälle.

Voi myös kieltäytyä vastaanottamasta kohdennettua mainontaa:

Twitterin käyttäjillä on kuitenkin mahdollisuus olla ottamatta vastaan kohdennettua mainontaa menemällä asetuksiin > klikkaamalla kohtaa  turvallisuus ja yksityisyys > ja poistamalla ruksi kohdasta Mainostettu sisältö.

Toimenpiteen jälkeen Twitter ei enää seuraa selailuasi sen yhteistyökumppaneiden sivustoilla.

LÄHDE: Twitter

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"