maanantai 13. tammikuuta 2014

Huhut: Windows 9 valmis heinäkuussa 2015

windows 1.0 logoWindows huhujen aika: Microsoft julkaisee seuraavan Windows version vuoden 2015 heinäkuussa väittävät lähteet.

Tällä hetkellä Microsoft ei ole lähteiden mukaan vielä aloittanut käyttöjärjestelmän varsinaista koodaamista vaan sitä vasta suunnitellaan, yhtiö miettii tarkasti mihin suuntaan käyttöjärjestelmää halutaan lähteä kehittämään.

Keväällä Microsoftin Build-kehittäjäkonferenssissa odotetaan kuitenkin nähtäväksi jo jokin tietty kehitysversio uudesta koodinimeltään Thresholdina tunnetusta käyttöjärjestelmästä.

Microsoftin kerrotaan myös ymmärtäneen Windows 8 ja 8.1 käyttöjärjestelmien ongelmat ja ysissä olisi tarkoitus palata sinne mihin suurin osa Windowsin käyttäjistä on tottunut eli perinteiseen työpöytään sekä lopultakin Windowsin käynnistä-valikon paluuseen.

Modernia käyttöliittymää ei olla kuitenkaan hautaamassa vaan se sulautuu järjestelmään niin että modernin käyttöliittymän sovelluksia voi ajaa jatkossa ikkunatilassa työpöydällä, halutessaan kosketusvalikko olisi edelleen käytettävissä mutta ei oletuksena.

Microsoft olisi kuitenkin vielä julkaisemassa Windowsille suuremman korjauspäivityksen (mahdollisesti 8.2) ennen ysiä mutta jo aikaisemmin uutisoimaamme juttua hipoen, suunnitelmat käynnistä-valikon tulosta käyttöjärjestelmään takaisin siirrettäisiin ysiin.

Windows kasien ongelmat voi jo nykyisin kiertää esimerkiksi Stardockin tuotteilla joilla modernin käyttöliittymän sovellukset saadaan ajetuksi ikkunatilassa sekä käynnistä-valikko saadaan takaisin, hieman paranneltuna jopa.

Microsoftin yritys tehdä kasista universaali käyttöjärjestelmä ei ole onnistunut mutta yhtiö saattaa yhdistää Windows Phonen sekä Windows RT käyttöjärjestelmän samaksi tuotteeksi ja jättää työpöytäversion näistä suunnitelmista ulos.

LÄHDE: Tom’s Hardware

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"