maanantai 27. tammikuuta 2014

SkyDrive muuttuu OneDriveksi

Uutisoimme elokuussa Microsoftin joutuneen kummalliseen nimikiistan sen pilvipalvelun kanssa, tuolloin Microsoft lupautui vaihtamaan palvelun nimen yllättävän helposti.

Nyt Microsoft on edennyt asiassa ja on julkistanut uuden nimen sen tunnetulle SkyDrive pilvitallennuspalvelulle. Uusi nimi on OneDrive ja se muuttuu kaikille käyttäjille seuraavien kuukausien aikana.

Siirtymäajalle ei ole annettu tarkkaa päivämäärää mutta kaikki palvelut tulevat toimivaan nykyisillä asetuksilla myöskin nimenvaihdoksen jälkeen.

OneDrive on nimenä melko kunnianhimoinen, tosin se viestii myös yksinkertaisuutta ja helppokäyttöisyyttä, nykyisin SkyDrive ohjelman saa Windows Phonen lisäksi myös iOS:lle sekä Androidille. Ohjelman avulla palveluun saa siirrettyä mobiililaitteiden kaikki videot ja kuvat automaattisesti jolloin ne löytyvät aina yhdestä paikasta.

Samankaltaista palvelua tarjoaa muun muassa myös hurjan suosittu Dropbox.

Alla OneDriven esittelyvideo:

(c) 2014 Microsoft

Palvelun blogissa hehkutetaan kehittäjien innosta kehittää palvelua entisestään, joten uusia ominaisuuksia verrattuna SkyDriveen on mahdollisesti tulossa myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"