maanantai 17. helmikuuta 2014

Comcast nappaa Time Warner Cablen - Yhdistää palvelut

Yhdysvalloissa kilpailevat kaapelioperaattorit Comcast sekä Time Warner Cable yhdistyvät. Comcast valtaa TWC:n ostamalla kaikki sen osakkeet joiden arvoksi on laskettu noin 45,2 miljardia dollaria.

TWC:n nykyiset asiakkaat pelästyivät yhtiöiden viime viikolla julkaistua yhteistä ilmoitusta.

Suuri osa TWC:n internet-yhteyden omaavista asiakkaista pelkää että Comcast tuo datasiirtorajoitukset myös heille kaupan valmistumisen jälkeen, tällä hetkellä TWC tarjoaa rajoituksettomia internet-yhteyksiä, toisin kuin Comcast joka on orjuuttanut kaikki kuluttaja-asiakkaansa rajoituksien piiriin. Comcast on kerinnyt jo mainostamaan että mikäli kauppa saa viranomaisten hyväksynnän, on se vain hyvä asia TWC:n nykyisille asiakkaille sillä he että Comcastin asiakkaat tulevat saamaan nopeamman yhteyden, tarkemmin siitä mitä tällä lopulta tarkoitetaan ei ole selvennetty.

Nopeudesta ei ole hyötyä koska “cappi” täyttyy tuolloin nopeammin:

Jos Comcast lisää TWC-yhteyksiin siirtorajat, on nopeammasta yhteydestä siinä tapauksessa asiakkaalle vain haittaa sillä rajoitettu tiedonsiirtomäärä täyttyy nopeammin ja pakottaa asiakkaan ostamaan kallista siirtoa erikseen lisää, tästähän toki Comcast pitää.

Comcast ei ole virallisesti ilmoittanut sen tarkemmin kuinka nykyisille ja uusille sopimuksille myöhemmin käy.

FCC:n puheenjohtaja Reed Hundt on kerinnyt myös kommentoimaan kauppaa, hän ei usko että kauppa olisi niin iso että se pystyttäisiin estämään saman tien mutta mikäli se menee läpi niin tapahtumaketjua täytyy seurata erityisellä tarkkuudella.

Comcast tulee myös melko varmasti saamaan erilaisia ehtoja joita sen täytyy noudattaa jotta kauppa voidaan hyväksyä.

Kaupan on tarkoitus valmistua ja toteutua vuoden loppuun mennessä.

LÄHDE: Tom’s Hardware

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"