maanantai 17. helmikuuta 2014

Google hankki itselleen helppokäyttöistä kirjautumistekniikkaa

Google on käynyt jälleen ostoksilla Israelissa ja tällä kertaa ostoskoriin päätyi SlickLogin niminen kolmen hengen kasvuyritys.

Kyseessä on yritys joka keskittyi luomaan helpompaa mutta silti turvallista kirjautumistekniikkaa, SlickLogin esitteli TechCrunch Disrupt tapahtumassa tekniikkaa jonka avulla esimerkiksi yrityksen sisäiseen VPN-verkkoon oli helppo kirjautua yksinkertaisesti tuomalla puhelin lähelle tietokonetta.

SlickLogin tekniikan esittelyvideo TechCrunch Disruptissa vuonna 2013.

Kun kirjautumisruutu ilmoittaa että nyt puhelin olisi tuotava jotain tiettyä kohdetta, esimerkiksi tietokonetta lähemmäksi kirjautuminen onnistuu, ilman että käyttäjän tarvitsisi tehdä puhelimellaan yhtään mitään, esimerkiksi avata lukitusruutua.

Kirjautuminen tapahtuu laitteiden välillä äänen avulla, äänen jota kuitenkaan ihminen ei pysty kuulemaan sillä se on ultraääntä, ääni on joka kirjautumisella erilainen ja se on kryptattu niin että sitä ei voi kopioida ja käyttää uudelleen.

SlickLogin on myös omiaan helpottamaan kaksivaiheista tunnistusta joka on esimerkiksi Googlella tälläkin hetkellä mahdollista kytkeä päälle, se että normaalisti kaikki laitteet ja ohjelmat vaativat tuolloin oman yksilöidyn salasanan syöttämisen Googleen, tuo SlickLogin yksinkertaisemman tavan kirjautumiseen, käyttäjä kirjautuu normaalisti Googlen käyttäjätunnusta ja salasanaa käyttäen palveluun mutta syöttääkin kaksivaiheisen toisen vaiheen salasanan yksinkertaisesti heilauttamalla puhelinta tietokoneelle, helppoa ja kaksivaiheisten sovelluskohtaisten salasanojen syöttämisen voi lopultakin unohtaa.

SlickLogin ei kerinnyt tuomaan tekniikkaansa markkinoille mutta nyt uskotaan että Google tuo tekniikan omiin palveluihinsa hyvinkin pian, kuten Androidille sekä Chromebookkeihin perusominaisuudeksi.

LÄHDE: Geektime.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"