torstai 13. helmikuuta 2014

Mozilla tuo Firefoxiin maksettua sisältöä

Mozilla on rahan tarpeessa, suuri säätiö ja erillinen Mozilla yhtiö tarvitsee toimiakseen rahaa ja nyt se on kääntymässä pahimpaan suuntaan ja ottaa vastaan jatkossa maksettua sisältöä selaimensa suosittujen sivustojen välilehteen (tyhjä välilehti).

Kyseessä on välilehti joka käynnistyy Firefoxin aloitussivuksi, se tarjoaa tyhjiä ruutuja joihin aikanaan ilmestyy käyttäjän itsensä eniten käymiä sivuja, niin että niihin on helppo palata kun selaimen käynnistää.

Firefoxin tyhjä välilehtiNämä tyhjät ruudut ovat Mozillan mielestä oiva paikka tuoda maksettua sisältöä eli sponsoroituja linkkejä yhteistyökumppaneiden verkkopalveluihin.

Sponsoroidut sivustot siirtyvät aikanaan pois käyttäjän omien mieltymysten tieltä mikäli ne eivät niitä jo ole. Nykyiset käyttäjät jotka vain päivittävät selaimensa uudempaan versioon (joka tukee mainoksia) ei näkisi sponsoroituja ruutuja, ellei niitä ole selaimessa vapaana.

Sponsoroidut ruudut on Mozillan mukaan selkeästi merkattu olevan maksettua sisältöä.

Toki Mozilla esittää ideansa olevan vain hyvää palvelua uusille käyttäjille jotka eivät ole vielä verkossa Firefoxilla selanneet, heille on hyvä esittää valmiita ja suosittuja palveluita.

Mozilla lisää Firefoxiin myös omia sivustoja sekä paikallisesti suosittuja sivustoja, näiden seassa on kuitenkin myös mainoksia.

Mozilla Foundation on tällä hetkellä todella riippuvainen hakukoneiden tuomasta liikevaihdosta joten mainostuloilla yritetään helpottaa tilannetta.

Väliaikaista, ehkä mutta pysyvän arven uskottavuuden arven se jättää:

Kyseessä saattaa olla vain väliaikainen tempaus jolla korjataan rahoitusta mutta pysyvän arven se varmasti jättää säätiön toimintaan joka on ollut aikaisemmin varsin tiukka internetin neutraliteetin ja tasa-arvon asioissa, rahalla ylös nostettavat sivustot eivät asiaa ainakaan paranna.

LÄHDE: Mozilla Blog

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"