perjantai 28. helmikuuta 2014

TVKaista konkurssissa, toimitusjohtaja kateissa?

TVKaista on haettu konkurssiin, hakijana on toiminut Hibox Systems joka on on toimittanut TVKaistalle palvelussa käytettyä tekniikkaa.

Ilmeisesti TVKaista ei ole maksanut Hiboxille palveluista ja summat ovat kasvaneet sen verran suuriksi että asialle täytyi tehdä jotain.

Tästä koko jupakasta voidaan varmasti melko pitkälle syyttää Suomen tekijänoikeusmafiaa joka pitää TVKaista palvelua laittomana ja tekijänoikeuksia rikkovana palveluna, palvelulle ja sen omistajille on asetettu niin suuret vahingonkorvausvaatimukset joka on varmasti provosoinut ylläpitäjiä ohittamaan kaikki laskut.

TVKaistaa vastaan on meneillään TO-Mafian vetämänä oikeusprosessi jossa yhtiön kahta omistajaa, joista toinen on toimitusjohtaja ja heidän asianajajaansa syytetään tekijänoikeusrikoksesta, teollisoikeusrikoksesta ja törkeästä petoksesta.

TVKaistalta vaaditaan myös huomattavia vahingonkorvauksia sekä vielä niin sanottua yhteisösakkoa.

Petos tapahtui kun poliisi tutki 2009 joulukuussa kulissitarkoituksessa rakennettua TVKaistan konehuonetta, TVKaista oli väittänyt että jokaisella asiakkaalla on oma tallennin konehuoneessa mutta konehuoneesta löytyi vain kytkimiä, ei tallennuslaitteita.

Juttu on oikeudessa edelleen kesken.

Toimitusjohtaja kateissa:

Onko TVKaistan toimitusjohtaja Fredrik Husberg lähtenyt pakoilemaan syytteitä ja mahdollista rangaistusta esimerkiksi ulkomaille?

Husbergin katoamien on ollut ongelmallista konkurssipesää hoitavalle asianajaja Heikki Aaltoselle. “Tilanne on hyvin epäselvä” Aaltonen kertoi Tietoviikolle.

Toistaiseksi palvelu näyttää vielä olevan pystyssä:

Ainakin toistaiseksi TVKaista.fi näyttää olevan pystyssä, asiakkaille ei oltu ilmoitettu kuitenkaan mitään palvelun konkurssista vaan asiakkaat ovat lukeneet asiasta vasta asian tultua torstaina julkisuuteen, tietokirjailija Petteri Järvisen twiitistä.

LÄHDE: Tietoviikko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"