keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Twitter kokeilee uudenlaista ulkoasua profiileilleen

Twitter on sosiaalisista medioista ainut joka näyttää käyttäjien päivitykset yksinkertaisena listauksena. Kokeilussa on kuitenkin muita some-palveluita muistuttava ulkoasu profiileille.

Twitteriin on ollut jo pitkään mahdollista lisätä videoita sekä valokuvia mutta niiden näkyminen ei ole ollut ehkä kaikista optimaalisinta Twitterin nykyisillä käyttäjien profiilisivuilla jossa on keskitytty perinteiseen tekstipohjaiseen ylhäältä alaspäin luettavaan päivitysvyöryyn.

Nyt palvelun ylläpito miettii toisenlaista ratkaisua jolla käyttäjien valokuvat ja muu media saataisiin paremmin näkyviin.

(c) Mashable. Twitterin testikäytössä oleva profiilisivu.

Uusi ulkoasu ei sinällään suoraan muistuta mitään nykyistä palvelua mutta siinä on paljon samaa niiden kanssa, esimerkiksi profiilikuvan taakse saa lisättyä kuvaliuskeen joka on tuttu muun muassa Google+ ja Facebook palveluista.

Käyttäjän Twiitit vyörytetään profiilin alle kahdessa rivissä jossa kuvat pääsevät etusijalle saaden enemmän tilaa, hieman kuten nykyisinkin mutta paljon selkeämmin. Twiitit näkyvät edelleen aikajärjestyksessä mutta vasemmalta oikealle edeten, tämä on selvästi parempi vaihtoehto nykyiseen käytäntöön joka ei hyödynnä selaimen ikkunakokoa.

Profiilin nimi, esittelyteksti sekä linkki kotisivulle näkyy kätevästi käyttöliittymän vasemmassa yläreunassa juuri profiilikuvan alapuolella.

Ei näe vielä päivänvaloa:

Uusi käyttöliittymä ei kuitenkaan ole vielä tai ehkä koskaan tarjolla palvelun yleisille käyttäjille, sitä testataan tällä hetkellä muutamien sattumalta sekä tarkoituksella valittujen käyttäjien kanssa.

Se tuleeko muutos mahdollisesti myös käyttäjien päävirtaan (etusivu) on vielä epäselvää mutta se on hyvin todennäköistä ja ehkä jopa toivottavaa, nykyinen käyttöliittymä kun käy hyvin raskaaksi sellaisenaan seurata, varsinkin jos seurattavia on paljon ja suurin osa on aktiivisia twiittaajia.

LÄHDE: Mashable.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"