keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Apple iOS 7.1 - Uutuuksista ei juuri hyötyä Suomessa

Vain parisen viikkoa sitten Apple julkaisi pienen tietoturvapäivityksen iOS -mobiilikäyttöjärjestelmään mutta nyt kyseessä on suurempi päivitys joka tuo järjestelmään korjausten lisäksi myös uusia ominaisuuksia.

iOS 7.1 tuli saataville jo tämän viikon alussa, tässä muutamia uutuuksia joita päivitys tuo mukanaan.

Uutta 7.1 versiossa on natiivi tuki CarPlay -tilalle joka toimii yhdessä sitä tukevien autojen kanssa, CarPlayta voi ohjata muun muassa Sirin avulla mutta toistaiseksi tästä ei ole hyötyä ainakaan Suomessa sillä Siri ei osaa Suomen kieltä edelleenkään.

Siriä on myös päivitetty, Siri kuuntelee käyttäjäänsä kun kotipainike pidetään pohjassa, joten Siriin ei tarvitse erikseen mennä enää, Siri on saanut myös muutamille kielille uudet luonnolliset puheäänet.

Itunes Radio on Spotifyn radiotoimintoa muistuttava ominaisuus jonka avulla voi kuunnella vapaasti musiikkia, tämäkään palvelu ei kuitenkaan toimi Suomessa.

Suomalaiset eivät tuttuun tapaan pääse siis edelleenkään omalla äidinkielellään tutustumaan käyttöjärjestelmän äänitoimintoihin mutta ei päivitys jätä meitäkään aivan kylmäksi.

Kalenteri sovellusta on päivitetty siten että nyt tapahtumat näkyvät kuukausinäkymässä, myöskin juhlapyhät on lisättynä automaattisesti kalenteriin.

Facetime sovellus ymmärtää nyt monia laitteita, kun olet vastannut vaikkapa iPhonessa FaceTime puheluun, ei iPadiin jää tulleesta puhelusta jälkeä.

Kamera sovelluksen uuden asetuksen avulla HDR-tilan saa automaattisesti käyttöön iPhone 5S:ssä.

Virhe joka saattoi kaataa kotinäytön (Apple logo ruudulle), on nyt korjattu.

Pienempiä päivityksiä on tullut käyttöliittymään jota Apple ei kerro yksityiskohtaisemmin.

Käyttöjärjestelmäpäivitys on saatavilla iTunesin kautta, OTA:n kautta sekä Asetukset->Yleiset->Ohjelmiston päivitys -kohdasta jolla OTA päivityksen saa nopeammin mikäli laite ei ole päivityksestä jo itse kertonut.

Päivitys on saatavilla seuraaville laitteille:

iPhone 4 ja uudemmat
iPad 2 ja uudemmat
iPad Mini ja uudemmat
iPod Touch (viides sukupolvi)

LÄHDE: Apple

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"