torstai 13. maaliskuuta 2014

Googlea kohtaan jälleen uusi joukkokanne

Yhdysvalloissa on jälleen nostettu uusi joukkokanne hakukonejätti Googlea vastaan, tällä kertaa kyse on lasten tahattomista ostoista jotka ovat tapahtuneet pelien ja muiden mobiilisovellusten sisällä.

Apple sopinut maksavansa asiakkailleen yli 30 miljoonaan dollarin edestä korvauksia tahattomasti tehdyistä sovellusten sisäisistä ostoista, tämäkin tapahtui samankaltaisen joukkokanteen tuloksena.

Google ei ole toistaiseksi vielä kerinnyt vastaamaan Applen tavoin ongelmaan mutta joukkokanne varmasti nopeuttaa Googlen reagointikykyyn ja tilanne hoidetaan kuntoon.

Ostot voi jo estää salasanakyselyllä mutta…:

Androidissa on kuitenkin mahdollista estää ostokset vaatimalla salasanaa ostosten yhteydessä. Jostain syystä tässä on kuitenkin 30 minuutin aikaikkuna jonka aikana salasanaa ei kysytä uudelleen ja lapset voivat hankkia pelin sisäisiä ostoksia tämän jälkeen ilman salasanaa, tämä on joukkokanteen yksi asia jonka asiaa vetävät haluavat Googlen muuttavan sovelluskaupassaan.

Tapahtui myös Rahikaiselle:

Allekirjoittaneellekin kävi niin että kun annoin lapselle laitteen jossa oli käynnissä peli, minulle ei tullut mieleenkään että lapsi menisi ostamaan peliä helpottavia asioita. Peli itse kuitenkin on suunniteltu siten että maksavat helpotukset kuuluisivat vain peliin, grafiikka ei esimerkiksi muutu kun kyse on oikeaa rahaa maksavista asioista. Ja kun niiden hankkiminen vaatii vain ”hyväksy” painikkeen painamista (jos salasanaa ei ole ottanut käyttöön), toiminto ei lapsen mielestä varmasti tarkoita mitään muuta kuin että sitä painamalla pääsee pelaamaan.

“Onneksi kyse oli vain muutamista euroista.”

LÄHDE: PCMag

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"