maanantai 17. maaliskuuta 2014

Voisiko Apple julkaista TV:n?

Steve JobsHuhumylly on pyörinyt aina Applen tulevien laitteiden ympärillä ja yksi mielenkiintoisin huhu liittyy Applen mahdollisesti kehitteillä olevaan televisioon. Applen omasta TV:stä on huhuttu jo vuodesta 2009 lähtien.

Uuden kirjan mukaan Steve Jobs ei olisi ollut aikanaan halukas viemään Applea TV-bisnekseen koska se ei tuota tarpeeksi hyvin.

Eräässä tapahtumassa Steve Jobs pyysi ihmisiä kysymään häneltä Applesta mitä vain ja eräs Applen työntekijä uskaltautui kysymään Jobsilta tuleeko yhtiö koskaan julkaisemaan omaa TV:tä?

Tähän Jobs vastasi uuden kirjan mukaan salamannopeasti ”Ei” ja jatkoi vielä ”TV on huonoa bisnestä, ja siellä marginaalit ovat pienet”.

Steve Jobsin elämänkerrassa, taas Jobs kertoi visiostaan TV:n suhteen:

”Haluaisin tehdä integroidun televisiovastaanottimen, joka on täydellisen helppo käyttää”. ”Se olisi saumattomasti kytköksissä käyttäjän kaikkiin digilaitteisiin ja iCloudiin.” ”Käyttäjien ei enää tarvitsisi näpelöidä mutkikkaita kaukosäätimiä saadakseen DVD-soittimensa ja kaapelikanavansa toimimaan.” ”Siinä on yksinkertaisin kuviteltavissa oleva käyttöliittymä. Olen vihdoin keksinyt, kuinka se tehdään” -Steve Jobs kertoi Walter Isaacsonille hänen kirjoittamassaan elämänkerrassa ”Steve Jobs”.

Onko siis Steve Jobs kuitenkin jättänyt yhtiölle ennen kuolemaansa jonkin TV- visioonsa liittyvän projektin jota yhtiö olisi tällä hetkellä kehittämässä?

Parisen vuotta sitten huhuttiin että Apple tulisi julkaisemaan TV:nsä 2012 lopulla tai viimeistään 2013 alussa, näin ei kuitenkaan käynyt. Yhtiö kun ei ole koskaan ollut halukas kommentoimaan vallallaan olevia huhupuheita, varsinkaan jos ne liittyvät yhtiön vielä kehityksessä ja salassa oleviin tuotteisiin, ei voida kuin odottaa ja seurata huhuja kunnes ne laantuvat tai yhtiö todellakin julkaisee TV:n.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"