torstai 13. maaliskuuta 2014

Linux juhlaa: Crytek julkaisee CryEngine päivityksen joka tuo natiivin Linux tuen

crytek_logoPelitalo Crytek on innostunut Linuxista pelialustana Valven tapaan ja on luvannut julkaisevansa peli- ja grafiikkamoottoristaan Linuxilla nativisti toimivan version.

Crytekin pelimoottori on hyvin haluttu alusta pelikehittäjien keskuudessa, sen grafiikka sekä erittäin realistinen fysiikkamoottori ovat mahdollistaneet erittäin hyvännäköisiä ja realistisen tuntuisten pelien kehittämisen.

Yksi suosituin CryEngine pelimoottoria käyttänyt pelisarja on Crytekin omaa käsialaa oleva Crysis-sarja, vaikka toistaiseksi pelisarjaa mainostetaan lähinnä sen grafiikalla, CryEngine pystyy parempaankin.

Vaikka pelimoottori tuleekin Linuxille, ei se muutu avoimeksi lähdekoodiksi, josta kovimmat Linux harrastajat eivät tietenkään pidä mutta pointti tässä on se että Linuxista tulee yhä vakavammin otettava vaihtoehto pelikehittäjille.

Crytekin innostus kehittää pelimoottoristaan Linux -yhteensopiva johtuu varmasti suuremmalti osin Valven kehittämästä Steam OS -pelikäyttöjärjestelmästä joka pohjautuu Linux jakelu Debianiin.

Crytek lupaa että Linuxissa toimivaan demoon pääsee tutustumaan 19. maaliskuuta alkaen Game Developers Confrence eli GDC-messuilla.

LÄHDE: Crytek

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"