maanantai 31. maaliskuuta 2014

Turkin pääministeri esti Twitterin, Youtuben sekä nyt Googlen DNS-palvelimet

(c) scisciaEnsiksi estettiin Twitterin käyttö maassa, sitten meni Youtube ja nyt viimeisimpänä maa esti Googlen tarjoaman vapaan DNS-palvelinten liikenteen koska sen avulla estettyihin sivustoihin pääsi jälleen.

Asialla on Turkin pääministeri ja hänen henkilökohtainen viha palveluita kohtaan, hän vannoi mediassa että tulee tuhoamaan Twitterin eikä hän välitä mitä kansainvälinen yhteisö toimista on mieltä.

”En välitä ollenkaan siitä mitä kansainvälinen yhteisö sanoo, te tulette näkemään Turkin tasavallan voiman!” -pääministeri Recep Tayyip Erdogan uhosi medialle.

Erdogan mitä ilmeisemmin on ottanut Twitterin henkilökohtaisesti hampaisiinsa koska palvelu ei poistanut twiittejä käyttäjiltä jotka olivat jakaneet uutisia korruptioepäilyistä jotka koskevat pääministerin lähipiiriä.

Monet ovat protestoineet mielivaltaista pääministeriä vastaan kaduilla.

Youtube taas on suljettu mitä ilmeisemmin videon vuoksi jossa kuullaan pääministerin ja muiden korkea-arvoisten politiikkojen sekä armeijan kenraaleiden keskustelu jossa pohditaan mahdollisuutta hyökätä Syyriaan.

Estojen ohitus saatiin selville, Google DNS estettiin:

Sivustoille on kuitenkin päässyt kun on käyttänyt Googlen tarjoamaa avointa DNS-osoitetta joka on suhteellisen helppo ottaa käyttöön.

Turkissa kuitenkin ymmärrettiin äkkiä kuinka estot pystyi kiertämään joten he sulkivat myös kyseiset DNS-osoitteet kokonaan Turkista.

Estot helppo kiertää:

Estot voi toki kiertää edelleen VPN-palveluiden kautta sekä yrittää hyödyntää muita avoimia DNS-osoitteita.

Tällä hetkellä ei voi kuin ihmetellä Turkin toimintaa kun se hyväksyy pääministerinsä henkilökohtaisten asioiden ajamisen kansallisella tasolla.

LÄHDE: CNET

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"