maanantai 17. maaliskuuta 2014

Mozilla levittää kätensä, ei tuo Firefoxia moderniin käyttöliittymään

firefox_logoMozillan oli tarkoitus julkaista Windows 8:in tuomaa modernia käyttöliittymää tukeva selainversio mutta säätiö päätti projektin loppumetreillä lopettaa sen kehitystyön ja keskittyä ydinohjelmiinsa.

Syy on mitä kummallisin. Säätiö ei usko omaan tuotteeseensa, tai ainakaan koodiinsa.

Syy ohjelman pois vetämiseen johtuu siitä että Windows 8:in Firefoxin kokeiluversiota ei ollut testannut kuin noin 1000 aktiivista käyttäjää kun perinteisen Firefoxin testiversiota testaa miljoonia käyttäjiä.

Säätiö pelkää että sen QA-osasto kuormittuisi aivan liikaa Windows 8 version testaamisessa koska sen täytyisi tehdä kattavat testit ennen lopullisen version julkaisemista itse. He myös pelkäävät että mikäli lopullinen versio julkaistaisiin ilman kattavaa testaamista, johtaisi se aivan mielettömän tukiprojektin ylläpitämiseen johon Mozilla ei myöskään kykene.

Firefox for Windows 8 Touch beta

Firefoxin VP Johnathan Nightingale lakkautti projektin hieman mietteliäänä mutta ei sulje pois projektin herättämistä henkiin myöhemmin, mikäli Windows 8:in käyttöliittymä nousisikin yllättäen käyttäjien suosioon.

Mozilla on kehittänyt Firefoxia Windows 8:lle vuodesta 2012 lähtien ja se alkoi olemaan jo julkaisukunnossa. Mozilla ei poista selaimen koodia tai testiversioiden binaareja palvelimiltaan mutta ei myöskään tarjoa tukea tai jatkokehityslupauksia niille, joten bugiraporttien lähettäminen voinee olla tässä vaiheessa melko turhaa.

Firefox olisi ollut hyvä ja kaivattu lisä Windows 8:in sovelluskirjastoon, varsinkin selaimen synkronointituki olisi ollut haluttu toiminto.

Google Chrome löytyy myös Modernille käyttöliittymälle:

Google on tuonut Chromeen tuen Windows 8:ille jo aikaa sitten mutta Chrome vie kokeilunsa hieman pidemmälle kuin pelkästään selaimeen, sillä se tuo selaimen mukana kokonaisen työpöydän joka muistuttaa ChromeOS:ää Windowsille.

LÄHDE: Mozilla Future Releases blog

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"