perjantai 4. huhtikuuta 2014

Canonical sulkee Ubuntu One pilvitallennuksen

Ubuntu linux jakelusta vastaava Canonical sulkee käyttöjärjestelmänsä mukana toimitetun pilvitallennuspalvelun kannattamattomana ja keskittyy jatkossa tuottavimpiin palveluihin.

Canonicalin Jane Silber kertoo yhtiön blogissa että yhtiö haluaa keskittyä palveluihin joissa se pystyy kilpailemaan koko maailman mittakaavassa, Ubuntu One olisi vaatinut liikaa resursseja jotta se saataisiin mukaan todelliseen pilvipalvelu taistoon, joten yhtiö katsoi parhaaksi lakkauttaa koko palvelu.

Muiden ilmaisten pilvitallennuspalveluiden tarjottava suuri tallennustila lisäsi myös paineita Ubuntu Oneen, he eivät kyenneet tarjoamaan ilmaiseksi niin paljon levytilaa kuin jotkut kilpailevat palvelut.

Tiedostot turvaan ennen elokuuta:

Palvelu ajetaan alas jo kesäkuun ensimmäisenä päivänä jolloin uusia tiedostoja ei voi enää lisätä palveluun. Ubuntu Onessa olevat käyttäjien tiedostot tuhotaan kuitenkin heinäkuun viimeisenä päivänä. Mikäli käyttäjät haluavat tiedostonsa turvaan, on ne paras siirtää mahdollisimman nopeasti palvelusta ulos.

Maksaville lisätilan hankkineille käyttäjille Canonical lupaa hyvittää maksut takaisin.

Kun tallennuspalvelu lopetetaan päivittää yhtiö Ubuntu käyttöjärjestelmänsä niin että sieltä poistetaan kaikki viittaukset palveluun, tulevassa 14.0.4 versiossa Ubuntu Onea ei keritä edes näkemään.

Ubuntu One kuitenkin tarkoittaa myös muita palveluita kuin vain pilvitallennuspalvelun, näihin palveluihin lopetuspäätös ei liity mutta voi olla että niissä nimi tullaan mahdollisesti myöhemmin muuttamaan.

Mahdollisuuksia olisi kuitenkin ollut:

Canonical julkaisi Ubuntu Onesta synkronointisovellukset Ubuntu Linuxin lisäksi myös Windowsille sekä OS X:lle, myöskin tietyt mobiilikäyttöjärjestelmät saivat siihen virallisen asiakas-sovelluksen joten sinällään palvelussa oli potentiaalia.

Palvelu avoimeksi lähdekoodiksi:

Canonical ei ollut julkaissut tallennuspalvelunsa komponentteja avoimena koodina mutta nyt Canonical lupaa tuoda komponentit avoimen lähdekoodin piirin ja tarjota näin käyttöön Ubuntu Onen tuomat tekniikat yhteisön omien pilvipalveluiden kehittämiseen.

LÄHDE: Tietokone

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"