tiistai 27. toukokuuta 2014

VirusTotal Uploader ilmestyi Macille

Nykyisin Googlen omistama VirusTotal on julkaissut Windows alustalla varsin suositun VirusTotal Uploaderin Applen Mac OS X -käyttöjärjestelmälle.

OS X on kasvavan suosionsa vuoksi tullut myös entistä kiinnostavammaksi vaihtoehdoksi virustehtailijoille siksi VirusTotal päätti tuoda Uploaderin myös Applen käyttöjärjestelmälle.

Toinen syy on toki se että mahdolliset uhat voidaan pysäyttää myös OS X käyttäjän toimilla ennen kuin se kerkiää Windows puolelle tekemään tuhojaan.

Mikä VirusTotal?

VirusTotalin idea on toimia pilvessä johon tiedostot lähetetään tarkistusta varten.

Tiedostot lähetetään palveluun verkkosivujen kautta tai erillisen työpöytäsovelluksen avulla joka nyt on siis myös Macille saatavilla.

VirusTotal tarkistaa lähetetyn tiedoston todella monen virustorjuntaohjelmiston moottorilla sekä päivitetyillä virustietokannoilla automaattisesti.

Työpöytäsovelluksen käyttö on huomattavasti kätevämpää kuin verkkosivun sillä sen avulla kokonaisten kansioiden lähettäminen tarkistettavaksi onnistuu yksinkertaisesti vetämällä tiedosto tai kansio ohjelman päälle. Yksi halutuin toiminto on toki Finderiin integrointi jonka ansiosta tiedoston tai kansion voi lähettää suoraan Finderistä VirusTotaliin tarkistettavaksi.

Ei ole kyse perinteisestä virustorjunnasta:

OS X -käyttöjärjestelmässä on sisäänrakennettu torjuntaohjelma mutta se ei aina ole kaikista parhain vaihtoehto löytämään mahdollisia pöpöjä tiedostoista varsinkaan jos se ei päivity tarpeeksi usein. VirusTotal on aina ajan tasalla eikä se vaadi käyttäjältä minkään erillisen ohjelman asentamista järjestelmään, tosin ei se myöskään tarjoa reaaliaikaista tarkistusta.

Tarkistustulokset:

Tarkistus osaa kertoa tiedostoista mielenkiintoisia yksityiskohtia ja esimerkiksi valokuvista se löytää EXIF-tiedot joista saa lisätietoja kuvasta.

Tiedostoja voi myös äänestää ja kommentoida mikäli on rekisteröitynyt palvelun käyttäjäksi, tarkistus sellaisenaan ei vaadi rekisteröintiä.

LÄHDE: AmongTech

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"