torstai 17. heinäkuuta 2014

Amazon suunnittelee uutta kuukausimaksullista e-kirjapalvelua

“Syö niin paljon kuin jaksat” -palvelut ovat olleet arkipäivää musiikki- ja videopalveluissa monia vuosia mutta harvempi on ajatellut konseptia myös lukemiselle, Amazon on.

Yhdysvaltalainen verkkokauppa Amazon on kehittämässä mahdollisesti hyvinkin pian julkaistavaa Kindle Unlimited -palvelua jolla kiinteällä ja varsin edullisella 9,99 dollarin kuukausimaksulla pääsisi Kindlen e-kirjavalikoimaan käsiksi, mukaan luettuna myös äänikirjat.

Palvelussa tulee olemaan suunnitelmien mukaan yli 600 000 kirjaa joten lukemista ja kuulemista olisi riittämiin.

Se miten palvelu tulee Yhdysvaltojen ulkopuolelle on toki vielä kysymysmerkki, sillä palvelua ei ole lanseerattu edes Yhdysvalloissa vielä.

Uutispalvelu Gigaom tietää kertoa että Amazon olisi käynyt Yhdysvaltalaisten kustantamoiden juttusilla jossa he olisivat keskustelleet palvelun ehdoista ja sopimuksista. Tuolloin kuitenkaan kaikki kustantamot eivät olisi ainakaan vielä mukana Unlimited palvelussa vaikka heidän kirjojaan Amazonin muissa palveluissa olisikin saatavilla.

Amazonilla kokemusta kausimaksullisista palveluista:

Amazonilla on tälläkin hetkellä erilaisia kuukausimaksullisia tai kausimaksullisia palveluita kuten Prime joka sisältää ilmaista luettavaa joka kuukausi mutta 9,99 taalaa kuukaudessa kustantava “lue niin paljon kuin jaksat” olisi jotain uutta yhtiölle.

Kilpailu on kovaa:

Kuukausimaksullisia e-kirjapalveluita on toki myös muita mutta 600 000 kirjakokoelmalla sekä Amazon Kindle yhdistelmällä olisi varmasti kova isku kilpailijoille ja niiden huhutaan ottaneen jo yhteyksiä kilpailuviranomaisiin.

Palvelun uskotaantoimivan myös muilla kuin vain Amazonin omilla Kindle tai Fire laitteilla, Kindle lukuohjelma kun löytyy kaikille suurimmille alustoille.

Nähtäväksi jää tuleeko palvelun julkaisemisesta lopulta mitään mutta mielenkiintoinen kokeilu se on joka tapauksessa. Palvelun virallisen lanseerauksen odotetaan tapahtuvan parin seuraavan kuukauden aikana.

LÄHDE: Gigaom

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"