torstai 17. heinäkuuta 2014

Microsoft: Suomessa 1 100 ex-Nokialaista saa potkut

Microsoft on julkaissut tiedotteen jonka mukaan se irtisanoo yhteensä 18 000 henkilöä josta 1 100 tulee saamaan potkut Suomesta.

Suomesta Microsoftille siirtyi 4 700 henkilöä joten jatkossa ex-Nokialaisia on Suomessa Microsoftilla töissä 3 600 henkilöä.

Suomalaiset potkut saaneet ovat Nokialta Microsoftille siirtyneitä työntekijöitä joista noin puolet työskentelevät nykyisin Microsoftin tuotekehitysyksikössä Oulussa. Oulun kehitysyksikkö tullaan ajamaan alas ja yhtiö keskittyy jatkossa Tampereen sekä Salon toimintoihin.

Microsoftille siirtyi yhteensä 25 000 Nokialaista matkapuhelinliiketoiminnan myynnin yhteydessä ja Microsoft on nyt potkimassa tästä joukosta 12 500 henkilöä, yhtiön sisäisten päällekkäisyyksien vuoksi.

Microsoftin uusi toimitusjohtaja Satya Nadellan sanottiin olevan Microsoftin Nokia ostoa vastaan mutta nykyistä potkuaaltoa Nadella puolustelee yhtiön uudelleen järjestämisellä ja päällekkäisyyksien poistamisella.

Nadella vakuuttaa tiedotteessaan että kaikkia ulos potkittuja tullaan auttamaan muutoksessa, tämä tarkoittanee että yhtiö yrittää auttaa työntekijöitä löytämään joko uuden työn tai koulutuspaikan.

LÄHDE: Microsoft

PÄIVITYS: 22:35: Korjattu otsikon kirjoitusvirhe sekä tarkennettu potkut saaneiden Suomalaisten määrää 1 000 > 1 100.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"