maanantai 14. heinäkuuta 2014

Googlen Chromecastille merkittävä päivitys

Google ChromecastGoogle on julkaissut merkittävän päivityksen Chromecastiin. Nyt Chromecastin avulla voi jakaa mobiililaitteen ruudun sellaisenaan television ruudulle.

Ruutukaappaus Chromecast sovelluksestaNiin sanottu mirrorointi mahdollistaa monenlaista hyöty -sekä viihdekäyttöä mobiililaitteilla sillä niiden ruudun voi jakaa vihdoin kokonaan ruudulle ja toki viiveettä.

Päivitys kantaa versionumeroa 1.7 ja se on saatavilla Google Play Store sovelluskaupasta. Päivityksen mukana tuoma mirrorointi tai peilaustoiminto on saatavilla tiettyihin Samsungin, HTC:n sekä LG:n mobiililaitteisiin joissa on Android käyttöjärjestelmä, luonnollisesti tuettujen laitteiden joukossa on Googlen omat Nexus -sarjan mobiililaitteet.

Jo aikaisemminkin laitteet on saatu televisioon kiinni erillisellä HDMI-piuhalla mutta nyt Chromecastin avulla kuva siirtyy television ruudulle langattomasti.

Hyötysovelluksina voidaan luokitella vaikkapa Android tablettia joka voidaan nyt kätevästi liittää tietokone näytössä olevaan Chromecastiin ja käyttää tablettia ikään kuin kannettavana tietokoneena.

Viihdekäytössä Chromecastia onkin jo aikaisemmin hyödynnetty muun muassa videoiden sekä valokuvien katsomiseen, nyt mukaan tulevat myös pelit jotka voi siirtää suurelle ruudulle.

Vaikka uutta toimintoa onkin jo keritty kehumaan haastajana Applen AirPlay tekniikalle, ei toiminto tue toistaiseksi iOS-laitteita.

LÄHDE: TechRadar

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"