tiistai 15. heinäkuuta 2014

Ranska rajoittaa verkkokirjakauppojen toimintaa

Ranska pakottaa uuden lain voimin jatkossa verkkokirjakaupat laskuttamaan asiakkailtaan posti- ja toimituskulut.

Ranskan hallitus pelkää maansa pienten perinteisten kirjakauppojen puolesta ja on asettanut verkossa toimiville kirjakaupoille uuden lain maassa toimimiselle. Verkkokirjakaupat eivät saa myydä tuotteitaan enää ilman toimituskuluja, tarkemmin Ranska ei ole ilmoittanut mitä verkkokirjakauppojen täytyisi toimituksesta pyytää mutta tuotteen hintaa verkkokauppa ei saa alentaa siten että se kattaisi toimituskuluista muodostuneen lisähinnan.

Suosittu ulkomaalainen verkkokirjakauppa Amazon on vastannut tilanteeseen ranskankielisessä amazon.fr:ssä ja asettanut toimituskuluiksi 1 sentin ja samalla pahoittelee asiakkaitaan siitä että on joutunut moisen hinnan tuotteisiin lisäämään.

Kirjakaupat ovat Ranskassa osa kulttuuria ja siten niiden säilyminen katsotaan tärkeäksi katukuvassa. On kuitenkin selkeä tosiasia että kirjamyynti myös Ranskassa on siirtynyt entistä enemmän verkon puolelle ja kirjakauppojen määrä tulee moisen kehityksen vuoksi Ranskassakin vääjäämättä pienenemään radikaalisti.

Tarkennukseksi on hyvä mainita että kyseessä ei ole digitaalinen, eli e-kirja vaan normaalit verkosta tilattavat kirjatilaukset.

LÄHDE: Ars Technica

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"