tiistai 1. heinäkuuta 2014

PayPal kaappasi suojatun sähköpostipalvelun tilin - Vaatii lisätietoja

ProtonMail on turvallinen ja urkintavapaa sähköpostipalvelu. Palvelu on edelleen kehitteillä ja se pyytää käyttäjiltään rahoitusta palvelun ylläpitämiseksi. Nyt joka tapauksessa joukkorahoitus tili jota ylläpitäjät käyttivät on jäädytetty PayPalin toimesta.

ProtonMail suojaa sähköpostit siten että edes palvelun ylläpitäjät eivät pysty pääsemään asiakkaidensa viesteihin käsiksi ja siten on mahdotonta että NSA tai mikä tahansa muukaan taho voisi hyödyntää palvelimilla olevia tietoja.

Ainoastaan Sveitsin korkein oikeus voi vaatia ylläpitäjiä antamaan tietoja palvelun käyttäjistä, tuolloinkaan tiedot eivät tietenkään sisällä sähköposteja koska tiedot eivät ole missään vaiheessa selkokielisiä eikä ylläpitäjillä ole suojauksien avaimia missään vaiheessa käytössään.

Palvelun tietoturvasta voi lukea tästä linkistä lisää.

Palvelua kehittää CERN:in tutkijat jotka tulevat muun muassa MIT:stä sekä Harvardin yliopistosta, he olivat keränneet yhteensä yli 275 000 dollaria erilaisista joukkorahoituspalveluista jotta palvelun kehittäminen ja ylläpitäminen olisi mahdollista, rahat ohjattiin yhdelle PayPal tilille.

ProtonMailista julkaistiin hetki sitten avoin beta versio ja melkein nyt saman tien sen jälkeen PayPal jäädytti ylläpitäjien käyttämän tilin siten että tilillä olevia varoja ei voi hyödyntää eikä siirtää eteenpäin.

PayPal ilmoittaa että ongelma on se että yhtiö ei ole varma siitä onko ProtonMail laillinen vai laiton palvelu ja pyytää nyt tilin omistajalta dokumentteja joista selviää valtion hyväksyntä kryptatun sähköpostipalvelun kehittämiselle.

ProtonMail on kaikenlisäksi rekisteröity Sveitsiin joten PayPalin vaatimuksia on vaikea ymmärtää, tarkoittaako se nyt Sveitsin valtion hyväksyntää vai Yhdysvaltojen vai mitä?

Sveitsiltä ei ainakaan moisen palvelun kehittämiseksi mitään lupia tarvita. PayPalin vaatimuksia on mahdoton ymmärtää.

ProtonMail ottaa lahjoituksia edelleen vastaan, tosin nyt vain luottokorttien ja BitCoinien muodossa.

LÄHDE: ProtonMail blog / THN

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"