keskiviikko 27. elokuuta 2014

Huawein johtaja: “En usko Tizeniin tai edes Windows Phoneen”

Richard Yu esittelee Huawein laitteita #MWC12Lujasti Androidiin luottava kiinalainen Huawei on lopettanut nyt virallisesti Tizen kehitystiiminsä. Yhtiö ei usko käyttöjärjestelmän tulevaisuuteen sanoo yhtiöin mobiililaiteyksikön (huawei device) johtaja Richard Yu.

Yu sanoo Wall Street Journalin haastattelussa että yhtiöllä oli tiimi joka tutki ja kehitti Samsungin alulle panemaa Tizen mobiilikäyttöjärjestelmää mutta nyt ainakin Huawei on lopettanut tiimin kannattamattomana. Samalla Yu sanoi ettei hän usko edes Microsoftin Windows Phone alustaan.

“Kaikki muut käyttöjärjestelmät kuin Googlen Android ja Applen iOS ovat lähtökohtaisesti tuomittuja epäonnistumaan”. Sanoo herra Yu. Microsoftin Windows Phone -puhelimista Yu mainitsee “Käyttäjiä on ollut hyvin vaikea saada ostamaan Windows puhelin.”

Vaihtoehdoiksi ei juuri muu jää nykymaailmassa kuin työskennellä Googlen Androidin kanssa, Huawei kehittää Androidiin pohjautuvaa käyttöjärjestelmää myös itse.

Ekosysteemit ovat se juttu ja uudelle käyttöjärjestelmälle sellaista on vaikea luoda.

Richard Yu miettii asiaa käyttäjän kannalta, joku joka on käyttänyt vaikkapa iPhonea vuosien ajan on hänen vaikea siirtyä kokonaan uuden järjestelmän pariin, kaikki maksulliset ohjelmat ja musiikki olisi ostettava uudelleen koska iTunesia ei saa Androidille tai muille alustoille.

LÄHDE: AH

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"