maanantai 1. syyskuuta 2014

Täysin puskista: Amazon ostaa Twitchin

Viime viikolla tapahtui kummia yritysostojen maailmassa sillä aluksi raportoitiin että Googlen Youtube olisi ostanut pelien suoratoistoon keskittyneen Twitchin, toisin kuitenkin kävi sillä Amazon ilmoitti ostaneensa palvelun.

Twitchistä on käyty mitä ilmeisemmin kovaakin kilpailua ja aluksi näytti siltä että Google olisi voittanut omalla tarjouksellaan yhtiön itselleen, kuitenkaan kumpikaan yhtiöistä ei suostunut kommentoimaan asiasta mitään.

Yllätys oli melkoinen kun Amazon ja Twitch ilmoittivat yrityskaupasta, kukaan ei osannut epäillä Amazonin olevan kiinnostunut pelipalvelusta.

Amazon maksaa Twitchille 970 miljoonaa dollaria joka on noin 730 miljoonaa euroa yhtiön kaikista osakkeista.  Kauppa on Amazonin yksi suurin yrityskauppa tähän mennessä.

Ei kiitos Googlea, sanoi käyttäjät:

Useat Twitchin käyttäjät kerkesivät purkamaan tuntojaan siitä kuinka huono kumppani Google lopulta Twitchille olisi, pelättiin muun muassa sitä että Youtube asettaisi käyttäjille tiukat tekijänoikeusrajoitukset kuten estäisi sellaiset pelivideot ja suorat lähetykset joissa taustalla kuuluisi tekijänoikeudellista musiikkia esimerkiksi pelistä itsestään tai muualta taustalta, ellei käyttäjällä olisi esittää lupaa suoraan oikeuksien omistajilta.

Nyt siis monet saavat rauhoittua sillä Googlen Youtube ei ole saanut Twitchiä vaan aluksi verkkokirjakauppana aloittanut Amazon.

Oliko käyttäjien reaktio osa syy Amazonin valintaan?

Jotkut myös epäilevät että Twitch olisi kuunnellut käyttäjiään asian suhteen ja valinnut siten Amazonin mutta näin kuitenkaan tuskin on vaikka huhut uskoivat että Google olisi ollut valmis maksamaan palvelusta jopa miljardi dollaria.

Ei aivan ulkopuolinen kuitenkaan:

Yhtiö on kuitenkin ollut tekemisissä pelimaailman kanssa aikaisemminkin sillä se julkaisi jokin aika sitten Amazon Fire TV:n jonka kautta pystyy pelaamaan Android pelejä TV:ssä, omalla ohjaimellaan.

Amazonilla on myös toistaiseksi vielä varsin pieni pelistudio Amazon Game Studios joka tuottaa omia pelejä.

Johtajat yleistä blaablaata:

Twitchin toimitusjohtaja Emmett Shear on ollut kaupan julkaisemisen yhteydessä iloinen siitä että juuri Amazon päätyi yhtiön ostamaan, hän uskoo ainakin omien puheidensa mukaan että Amazon antaa palvelun kehittyä itsenäisenä sekä saaden samalla Amazonilta laajan tuen toiminalleen jatkossa.

Amazonin toimitusjohtaja Jeff Bezos taas mainitsi yhtiön tiedotteessa sen että videopelilähetyksiä ja niiden katsominen on maailmanlaajuinen ilmiö. “Meitä yhdistää halu ajatella asioita eri tavalla ja samalla me etsimme mahdollisuuksia oppia ja auttaa Twitchiä kehittymään nopeammin rakentamaan uudenlaisia palveluita pelaajayhteisölle.” -hän jatkoi.

Twitch on ollut olemassa vasta noin kolme vuotta ja nykyisellään palvelua käyttää noin 55 miljoonaa kävijää kuukausittain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"